В уряді знайшли спосіб здешевити квитки на внутрішні авіарейси
В уряді знайшли спосіб здешевити квитки на внутрішні авіарейси

В уряді знайшли спосіб здешевити квитки на внутрішні авіарейси

Задля здешевшання вартості квитків на внутрішні авіаперельоти в Україні можуть скасувати на них податок на додану вартість.

"З метою стимулювання розвитку внутрішніх авіаційних перевезень підготовлено законопроєкт про скасування ПДВ для внутрішніх авіарейсів.

Проєкт закону створює сприятливі умови для виходу на ринок більшої кількості авіакомпаній і зниження ціни на авіаквитки", - повідомили в Міністерстві інфраструктури.

Водночас для розвитку внутрішніх авіаперельотів розвиватимуть регіональні летовища.

"У найближчих планах модернізація аеропорту в Ізмаїлі (друге найбільше місто Одеської області) та підготовка проєкту для будівництва аеропорту в Мукачево (Закарпатська область).

Нещодавно оголошено переможця на розробку проєкту нової злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ", - зазначили в Мінінфраструктури.

Тим часом влада знову обіцяє збудувати аеропорт біля Білої Церкви Київської області.

Попереднє керівництво Мінінфраструктури два роки тому обіцяло, що аеропорт у Білій Церкві з'явиться до 2020 року.

Летовище буде пристосоване до вантажних та пасажирських перевезень, а також міститиме сучасний центр з обслуговування та ремонту повітряних суден.

Орієнтовна вартість проєкту на той час – 52 мільйони євро.

Ще раніше у міністерстві розповідали про свої наміри розвивати аеродроми в Гостомелі, Житомирі, Ніжині та Білій Церкві для лоукост-перевезень.

Источник материала
Поделиться сюжетом