В Україні закривають дитячі будинки: що тепер буде
В Україні закривають дитячі будинки: що тепер буде

В Україні закривають дитячі будинки: що тепер буде

В Україні до 2020 року дітей не будуть приймати в дитячі будинки.

У винятковому випадку їх будуть направляти в патронатну або прийомної сім’ї, а також сімейні будинки дитини.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

Loading...

Заступник міністра соціальної політики України Олег Коваль пояснив, що діти зможуть жити в будинках дитини до 2023 року: “До 2023 році на місці дитячих будинків будуть організовані паліативно-реабілітаційні центри.

Ці центри будуть надавати допомогу всім дітям, незалежно від їх соціального статусу та віку”.

Він також додав, що з цього року влаштування дітей у дитячі будинки стане платним, а паліативно-реабілітаційні центри будуть займатися не тільки тими дітьми з особливими потребами, які проходять реабілітацію в центрах, але і надавати всю необхідну допомогу дітям, які вже виховуються в прийомних сім’ях.

“Навіть самий хороший притулок-ніколи не замінить дитині сімейного тепла і турботи.

Тому все адміністрації повинні завершити розробку програм по влаштуванню дітей, залучити до цієї роботи адміністрації міст, районів та об’єднаних територіальних громад.

Світова практика і затверджена урядом Національна стратегія реформування системи інституційного догляду та виховання дітей 2017 – 2026 роки передбачає перехід на систему, яка забезпечить догляд і виховання дитини в сімейному чи наближеної до сімейному середовищі”, – підкреслив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

Раніше фахівці заявляли, що зараз в інтернатах перебувають понад 100 тисяч дітей, і тільки близько 8% з них – сироти, у решти є батьки або родичі.

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
Поделиться сюжетом