Провокаторів акцій протесту через евакуацію українців з Уханя планують внести до "Миротворця"
Провокаторів акцій протесту через евакуацію українців з Уханя планують внести до "Миротворця"

Провокаторів акцій протесту через евакуацію українців з Уханя планують внести до "Миротворця"

Усіх виявлених підбурювачів до акцій протесту у з'язку з евакуацією українців з Уханя, де вирує спалах коронавірусу, на батьківщину будуть занесені до бази "Миротворця".

Про це йдеться у повідомленні центру в Fаcebook.

Просимо ЗМІ долучитися до виявлення тих, хто цілеспрямовано підбурює людей до скоєння цього злочину", - зазначили у "Миротворці".

Зокрема, йдеться про статтю 135 Кримінального кодексу України "Залишення в небезпеці", яка карається обмеженням волі терміном до двох років.

Ця стаття передбачає відповідальність за завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження.

Як наголошується, вчинення подібних дій є поширенням аморальної поведінки, неповагою до прав людини на життя і безпеку, нехтуванням моральними і правовими нормами.

"Ми на 100% впевнені, що після потрапляння до Чистилища, підбурювачі та організатори сьогоднішніх акцій відчують на собі радощі свого нікчемного життя", - сказано в повідомленні.

Ухань, щоб забрати з епіцентру коронавірусу наших громадян та іноземців.

19 лютого літак прибув до Китаю, а 20 лютого о 9:36 авіалайнер Sky.

Up рейсу PQ 7302 приземлився в аеропорту "Бориспіль", після того, як намотав понад десять кіл над Харківською областю.

Близько 12:00 літак приземлився у Харкові.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю.

На борту літака - 22 особи-члени екіпажу і супроводжувального медперсоналу, а також 72 пасажири.

Серед пасажирів, які будуть направленні на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

Тим часом вранці 20 лютого місцеві мешканці перекрили дорогу у селищі Нові Санжари Полтавської області, куди мають привезти евакуйованих з Китаю українців.

Пікетувальники заявили, якщо евакуйованих привезуть у Нові Санжари, то будуть "палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу".

Для припинення правопорушення працівники поліції встановили більше 10 найбільш агресивно налаштованих людей, роз'яснили їм юридичні наслідки вчинення протиправних дій та провели превентивні бесіди.

Источник материала
Поделиться сюжетом