Tesla можуть суттєво впасти у ціні: Маск прийняв історичне рішення
Tesla можуть суттєво впасти у ціні: Маск прийняв історичне рішення

Tesla можуть суттєво впасти у ціні: Маск прийняв історичне рішення

Американська компанія Tesla хоче істотно знизити собівартість своїх електромобілів, відмовившись від використання дороговартісного кобальту під час виробництва акумуляторів.

Loading...

Завдяки рішенню глави Tesla Ілона Маска виробник перейде на використання літій-залізо-фосфатних акумуляторів (LFP) замість нинішніх нікель-магній-кобальтових (NMC).

Донедавна вважалося, що LFP джерела енергії відрізняються нижчою електроємністю, через що вони були менш популярні в автомобільній промисловості, ніж NMC елементи.

При цьому, китайська компанія CATL тривалий час розроблювала проект, який дозволив би підвищити ємність і безпеку акумуляторів, у яких відсутній дорогий кобальт.

Застосування LFP дасть змогу Tesla зменшити використання кобальту “майже до нуля”, оскільки зараз вартість одного з найдорожчих компонентів батареї становить майже $35,5 тисяч за тонну.

За попередньою інформацією, переговори з CATL вийшли на завершальну стадію.

Отже, якщо ця угода буде укладена, то собівартість акумулятора може знизитися на “двозначний відсоток”, підсумовує видання.

Таким чином, якщо Маску вдасться відмовитися від використання кобальту, це дасть йому змогу істотно знизити собівартість електрокарів, зберігши водночас рентабельність автомобілів.

CoV відновила роботу фабрики Giga Shanghai в Китаї.

Робітників фабрики Giga Shanghai завозять централізовано на автобусах.

На думку Tesla, це повинно підвищити безпеку людей, яким таким чином не доводиться користуватись громадським транспортом.

До слова, у США очевидці зняли на відео, як на швидкісній автостраді Massachusetts Turnpike водій електрокара Tesla заснув за кермом і їхав на автопілоті з високою швидкістю впродовж тривалого часу.

Теги по теме
Илон Маск Народная Правда
Источник материала
Поделиться сюжетом