Знаменитості виступили на підтримку Ассанжа в Лондоні
Знаменитості виступили на підтримку Ассанжа в Лондоні

Знаменитості виступили на підтримку Ассанжа в Лондоні

23 лютого.

Один із засновників британської рок-групи Pink Floyd Роджер Уотерс виступив з промовою перед учасниками акції на підтримку творця організації Wiki.

Leaks Джуліана Ассанжа.

Про це повідомляє видання Sky, передає УНН.

Уотерс був серед знаменитостей, які приєдналися до ходи прихильників Ассанжа, що зібрав в суботу в Лондоні сотні людей.

Серед учасників маршу протесту проти екстрадиції Ассанжа в США були дизайнер Вів’єн Вествуд, композитор Брайан Іно і екс-міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс.

До людей, які пройшли центральними вулицями Стренд і Уайтхолл і присутніх на Парламентській площі, також зверталися батько Ассанжа Джон Шіптон і головний редактор Wiki.

Leaks Крістіан Храфнссон.

“Ми живемо не у вільній країні, а у звичайній собачій будці.

Ми гавкаємо та крутимо хвостом по команді наших заокеанських господарів і панів”, — сказав Уотерс, висловивши сумніви в незалежності британської судової системи, якій належить вирішити долю Ассанжа.

Він також звернувся до глави британського уряду Бориса Джонсона із закликом припинити судовий процес про екстрадицію Ассанжа, довівши свою відданість “духу Великої хартії вольностей, свободи, чесної гри, демократії, свободи слова і, особливо, свободи преси”.

Leaks та Памела Андерсона розповіли про стан Ассанжа у в’язниці.

Уотерс не брав участі у концерті, яким завершилася демонстрація, проте у вересні минулого року на інший акції на підтримку Ассанжа музикант виконав знамениту композицію групи Wish you were here (“Шкода, що тебе тут немає”).

У п’ятницю правозахисна організація Amnesty International закликала США зняти всі звинувачення з Ассанжа, а влада Великобританії — гарантувати, що він не буде виданий Сполученим Штатам, якщо Вашингтон все ж не піде назустріч цим вимогам.

В Amnesty International вважають, в Сполучених Штатах засновник Wiki.

Leaks “може зіткнутися з умовами утримання, які рівносильні тортурам та іншим видам жорстокого поводження, включаючи тривале одиночне ув’язнення”.

Теги по теме
Великобритания
Источник материала
Поделиться сюжетом