Гарві Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві
Гарві Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві

Гарві Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві

Суд присяжних в Нью-Йорку зробив висновок, що колишній голлівудський кінопродюсер Гарві Вайнштейн винен в сексуальному насильстві.

Так, за інформацією газети The New York Times, скандального продюсера визнали винним у двох із п’яти пунктів обвинувачення – у злочинних статевих актах першого ступеня та в зґвалтуванні третього ступеня.

Втім, 67-річного Гарві виправдали у найсерйозніших звинуваченнях проти нього — здобичницьке сексуальне насильство.

Він негайно вирушає до в'язниці в очікуванні вироку.

Серед жертв скандального продюсера свого часу були знамениті акторки, такі як Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу, Роуз Макгавен, Сальма Гайєк та багато інших.

В цілому більше 80 жінок звинуватили Вайнштейна в домаганнях.

У травні 2018 року Вайнштейн добровільно здався поліції Нью-Йорка у зв'язку з обвинуваченням у зґвалтуваннях про двох жінок.

Гарві був доправлений до суду, де вислухав офіційні звинувачення, сплатив заставу в розмірі 1 млн доларів і вийшов на вулицю з браслетом електронного стеження на нозі.

Згодом з 30-ма передбачуваними жертвами домагань Гарві зміг домовитися про врегулювання конфлікту, заплативши по 25 мільйонів доларів за зняття звинувачень.

Однак попри численні звинувачення, що пролунали на адресу Вайнштейна від різних жінок, офіційно звинувачення йому наразі висунуті по двох випадках: зґвалтування, вчиненого ним в 2013 році в готельному номері на Мангеттені, а також в примусі до статевого акту іншої жінки - своєї помічниці Мімі Галеі.

Наразі у Нью-Йорку відбувається суд над горезвісним продюсером, де свої свідчення вже дали ймовірні жертви Вайнштейна.

У своїх показаннях Мімі Галеї та модель Терел Вульф у подробицях розповіли, як Гарві їх ґвалтував.

Источник материала
Поделиться сюжетом