"Роснефть" має логістичні проблеми через санкції США проти її "дочки" – ЗМІ
"Роснефть" має логістичні проблеми через санкції США проти її "дочки" – ЗМІ

"Роснефть" має логістичні проблеми через санкції США проти її "дочки" – ЗМІ

Найбільша російська нафтова компанія "Роснефть" зіткнулась з логістичними проблемами при експорті своєї нафти та нафтопродуктів, оскільки кілька покупців зажадали негайно прибрати Rosneft Trading, яка потрапила під санкції США, зі всього ланцюжка постачання.

"З точки зору логістики це величезний головний біль.

Доведеться змінити дуже багато контрактів", - підкреслило одне джерело.

За словами трейдерів, зараз всі закупівлі нафти у "Роснефті" здійснюються в колишньому режимі.

Компанія "Роснефть" не відповіла на запит видання.

Rosneft Trading є дочірньою компанією "Роснефті".

Зазначається, що санкції США були покликані не дати Rosneft Trading SA постачати венесуельську нафту, але співрозмовники видання заявляють, що обмеження заважають і постачанню російської нафти, бо компанії намагаються уникати асоціацій з RTSA, значна частина бізнесу якої припадає на Європу.

"Основна мета зараз - змінити ланцюжок поставок і прибрати будь-які згадки RTSA", - сказав керівник великого торгового дому, який регулярно купує вантажі у "Роснефті".

Джерело в іншій торговельній компанії додало, що відділ внутрішнього контролю вимагає з 18 лютого уникати будь-яких нових угод з RTSA.

Адміністрація Трампа у вівторок, 18 лютого, оголосила про запровадження санкцій проти "дочки" російської нафтової компанії "Роснефть" за допомогу Венесуелі обійти санкції щодо експорту нафти.

Під санкції потрапила зареєстрована у Швейцарії компанія Rosneft Trading SA.

Вона виступала посередником при продажу нафти з Венесуели по всьому світу від імені режиму Ніколаса Мадуро, зазначив представник адміністрації президента США.

Теги по теме
США санкции
Источник материала
Поделиться сюжетом