Україна запровадила мито на імпорт сталевої продукції з Росії
Україна запровадила мито на імпорт сталевої продукції з Росії

Україна запровадила мито на імпорт сталевої продукції з Росії

11:39, 27 лютого 2020.

Різне.

Мито запроваджується на 5 років.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила запровадити антидемпінгове мито на 5 років у розмірі 50,09% на імпорт в Україну з Росії сталевих дротів, тросів і канатів, повідомляється на сайті «Урядового кур'єра».

«Остаточні антидемпінгові заходи застосовуються терміном на п'ять років шляхом запрвадження остаточного антидемпінгового мита за ставкою 50,09%», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що мито заповаджується на сталеві дроти гвинтові, троси, канати, без покриття або з оцинкованим покриттям з найбільшим розміром поперечного перерізу понад 3 мм (за винятком кручених проводів, тросів, канатів з нержавіючої сталі).

Причиною такого рішення стали результати антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну цієї продукції з Росії.

Дослідження ситуації на ринку проводилося з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2018 року, розслідування тривало з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2018 року.

Рішення Комісії набирає чинності через 30 днів з дня опублікування.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня 2019 року Кабінет міністрів України продовжив до 31 грудня 2020 року спеціальне мито проти російських товарів.

15 травня 2019 року Кабмін ухвалив постанову №535 про запровадження санкцій у відповідь щодо російських товарів, яким розширив перелік заборонених до ввезення на територію України товарів з Росії.

Зокрема, санкції стосуються таких груп товарів, як промислові, мінеральні добрива, сільськогосподарська продукція і транспортні засоби.

У тому числі документом заборонялося ввозити залізничні вагони з березня 2020 року.

На засіданні 6 листопада Кабмін переніс дату набрання цією постановою чинності з 1 березня 2020 року на 20 листопада цього року.

Источник материала
Поделиться сюжетом