ЗСУ відпрацювали знищення російського десанту на Азові
ЗСУ відпрацювали знищення російського десанту на Азові

ЗСУ відпрацювали знищення російського десанту на Азові

29 лютого, 2020, 09:13.

.

На узбережжі Азовського моря було проведено дводенне тактичне навчання з бойовою стрільбою під назвою "Попутний вітер".

Про це розповідається на сторінці операції Об'єднаних Сил у Facebook, передає Еспресо.

"Метою навчання, що, власне, і є основним завданням тактичної групи "Маріуполь", було не допустити висадки основних та відбити передові сили десанту противника, відкинути його назад, у море, та знищити під час відходу", - наголошують військові.

Оскільки навчання відбувалося в умовах протидії російській агресії та безпосередньо у районі проведення операції Об’єднаних Сил, обстановка була максимально наближена до реальної.

Відповідно до легенди навчання, радіотехнічна розвідка виявила в акваторії Азовського моря поблизу українського узбережжя умовну морську ціль.

Вона була ідентифікована, як катерна десантна група противника, що провела тактичне розгортання й виходить на лінію висадки морського десанту.

У навчанні взяли участь військові частини та підрозділи тактичної групи "Маріуполь" - малі броньовані артилерійські катери ВМС, судна зі складу Морської охорони ДПСУ, інженерна техніка окремого полку оперативного забезпечення, а також механізовані, танкові, артилерійські, зенітно-ракетні та спеціальні підрозділи, морська піхота, екіпажі армійської авіації Сухопутних військ та тактичної авіації Повітряних Сил, підрозділи Національної гвардії України.

Загалом було задіяно близько 400 людей особового складу, 5 кораблів та катерів, 25 одиниць різних артилерійських систем, включаючи реактивні системи залпового вогню, 13 бойових броньованих машин (танки, бойові машини піхоти та бронеавтомобілі різних типів), 2 вертольоти Мі-8 армійської та 1 Мі-14 морської авіації, а також 2 літаки-штурмовики Су-25 і два винищувачі МіГ-29.

Теги по теме
Мариуполь
Источник материала
Поделиться сюжетом