Рябошапка: Угоду про роботу слідчої групи по МН17 підпишуть до кінця тижня
Рябошапка: Угоду про роботу слідчої групи по МН17 підпишуть до кінця тижня

Рябошапка: Угоду про роботу слідчої групи по МН17 підпишуть до кінця тижня

Руслан Рябошапка.

ins{.

Українські слідчі продовжувать роботу у спільній слідчій групі з розслідування катастрофи МН17, угода про продовження роботи буде підписана до кінця поточного тижня.

"В кінці цього тижня планується підписання продовження угоди про слідчу групу, і ми також продовжимо цю угоду.

Наші прокурори в повній мірі представлені в цій слідчій групі, вони професійні, можуть співпрацювати і кваліфіковано працювати в цій слідчій групі", - сказав Рябошапка.

Як повідомлялося, до міжнародної слідчої групи з розслідування у справі про катастрофу рейсу МН17 входять сім українських прокурорів.

Як відомо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував рейсом МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року.

На його борту перебувало 298 осіб, всі вони загинули.

Група JIT (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту, дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеною з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля в районі селища Первомайське.

Даний район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів.

Теги по теме
Руслан Рябошапка
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader