Антимонопольний комітет дозволив концесію Херсонського морського порту
Антимонопольний комітет дозволив концесію Херсонського морського порту

Антимонопольний комітет дозволив концесію Херсонського морського порту

Антимонопольний комітет дозволив компанії "Рисоіл-Херсон" отримати в концесію активи державного підприємства Херсонський морський торговельний порт.

Про це 5 лютого повідомляє пресслужба АМКУ.

В повідомленні йдеться про те, що українська компанія "Петро Ойл енд Кемікалс" і швейцарська Risoil разом створили "Рисоіл-Херсон" і уклали договір про об'єднання, у якому вони зобов’язуються співпрацювати і здійснювати реалізацію проєкту з передачі в концесію порту Херсон.

Рисоіл-Херсон спочатку 21 січня 2020 року виграла конкурс, запропонувавши 7% ставки змінного концесійного платежу, 12 млн грн фіксованого платежу і інвестиційні зобов’язання майже у 300 млн грн.

Компанія також здійснює діяльність із перевалки вантажів у морських торгових портах Чорноморськ і Південний.

"Сукупна частка учасників концентрації на ринку послуг з транспортного оброблення вантажів у морських портах у сегменті виконання стивідорних робіт становить близько 2%.

З огляду на, що концесія не спричинить монополізацію або істотне обмеження конкуренції на товарних ринках України, АМКУ надав дозвіл на заявлену концентрацію", — йдеться в повідомленні комітету.

Зокрема, Україна протягом поточного року планується передати у концесію морські порти Маріуполя, Бердянська, Одеси і Чорноморська.

Источник материала
loader
loader