"Підлий удар в спину". Голова Меджлісу гостро розкритикував заяву нового прем’єра про воду для Криму
"Підлий удар в спину". Голова Меджлісу гостро розкритикував заяву нового прем’єра про воду для Криму

"Підлий удар в спину". Голова Меджлісу гостро розкритикував заяву нового прем’єра про воду для Криму

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розкритикував скандальну заяву новообраного прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про можливість подачі води до тимчасово окупованого Криму.

У своїй заяві він наголосив, що слова Шмигаля на тлі посилювання в Криму репресій і переслідування кримських татар і етнічних українців з боку російських окупантів стало "підлим ударом в спину тих, хто не змирився з окупацією Криму і залишаються вірними Українській державі".

Водночас Чубаров наголосив, що ситуацію не змінило термінове пояснення Шмигаля, розміщене їм згодом у фейсбуці.

Голова Меджлісу підкреслив, що "низка капітулянтських заяв", які лунають останнім часом від окремих українських політиків, дезорієнтують міжнародні організації і міжнародних партнерів, які прагнуть підтримати Україну у відновленні її територіальної цілісності в межах міжнародо-визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь.

"При цьому, абсолютно неприпустимими є спроби прикриття подібних "ініціатив" нібито турботою про громадян України, які проживають в окупованому Росією Криму", - зазначив Чубаров.

Він пояснив, що будь-які поступки Росії з боку України або її міжнародних партнерів лише посилюють репресивну політику Кремля стосовно громадян України, які проживають у тимчасово окупованому Криму, насамперед проти кримськотатарського народу.

"Відновлення водопостачання Криму по Північно-Кримському каналу необхідно Москві для зміцнення і розширення російської військової присутності в окупованому нею Криму, а також для облаштування нових поселень для колонізації окупованого півострова громадянами РФ, яких заселяють з метою витіснення корінного народу Криму - кримськотатарського народу і етнічних українців", - йдеться в його заяві.

Меджліс кримськотатарського народу закликав прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля , а також новопризначених членів Кабміну, до постійних консультацій і взаємодії з Меджлісом кримськотатарського народу.

Це не питання торгівлі з окупантом, не питання якогось бізнесу.

Це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть в Криму.

Припинення подачі води призведе до гуманітарної катастрофи".

Пізніше Шмигаль прокоментував свою заяву щодо відновлення водопостачання до тимчасово анексованого Криму.

Як на цю заяву відреагували політики та соцмережі читайте у матеріалі ТСН.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader