У столиці вводять додаткові заходи для запобігання поширенню коронавірусу
У столиці вводять додаткові заходи для запобігання поширенню коронавірусу

У столиці вводять додаткові заходи для запобігання поширенню коронавірусу

6 березня.

У Києві вживають заходів для попередження завезення і розповсюдження нової коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу КМДА.

"Столиця вживає заходів для попередження завезення і розповсюдження нової коронавірусної інфекції.

У повну готовність ми, звичайно, переводимо заклади охорони здоров’я.

Але й інші сфери мають вжити заходів, аби ми разом упередили загрозу можливого розповсюдження коронавірусу в столиці", – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Вказано, що медичні заклади повинні розміщати пацієнтів з ознаками ГРВІ та пневмонії окремо від інших.

Також бригади швидкої допомоги повинні мати пульсексиметри, які вимірюють рівень кисню в крові, та апарати для неінвазивної вентиляції легень.

При цьому, у лікарні поставлять запас противірусних препаратів, за допомогою яких лікують від коронавіруса, а в аптеки – засоби для профілактики від грипу та засоби індивідуального захисту, які будуть реалізовувати безперебійно.

"У місті визначені сім медзакладів, які оснащені відповідним чином і мають висококваліфікованих інфекціоністів.

Проведено навчання для лікарів первинної та вторинної ланки.

Від початку тижня у столичних школах та дитячих садочках почали вимірювати температуру учням і вихованцям.

Місто власними силами створить додаткові фільтри у аеропортах.

Ми готові, і діємо відповідно до ситуації", – наголосив Поворозник.

Він закликав всіх не сіяти паніку, дотримуватися санітарно-гігієнічних норм та бути відповідальними за своє здоров’я і за здоров'я оточуючих і при найменших проявах хвороби звертатись до свого сімейного лікаря.

"Департамент транспортної інфраструктури, КП "Київський метрополітен", КП "Київпастранс" мають посилити поточні дезінфекційні заходи на зупинках транспорту, у приміщеннях станцій метрополітену, рухомому складі, вагонах поїздів, у вестибюлях та приміщеннях станцій метрополітену.

А також забезпечити працівників засобами особистої гігієни та індивідуального захисту (антисептичними засобами, масками медичними одноразового використання)", - зазначив Поворозник.

За його словами, стан здоров'я працівників також буде відслідковуватись, і хворих осіб не допускатимуть до роботи.

"Керівники установ, підприємств, організацій мають посилити режим поточної дезінфекції у місцях масового перебування людей, таких як: вокзали, заклади торгівлі, заклади культури та торговельно-розважальні заклади, кінотеатри тощо.

Працівникам закладів керівники мають забезпечити необхідні умови для дотримання правил особистої гігієни, провести відповідні навчання щодо запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції", - повідомили у пресслужбі.

"Департамент освіти і науки, Департамент молоді та спорту, Департамент соціальної політики, Департамент культури, районні в місті Києві державні адміністрації, керівники вищих навчальних закладів мають обмежити проведення культурно-масових заходів в закритих приміщеннях закладів та гуртожитків, а також проводити вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити часте регулярне наскрізне провітрювання приміщень тощо", - вказали у КМДА.

Окрім того, установам, підприємствам та організаціям Києва рекомендують не допускати до роботи осіб із ознаками респіраторного інфекційного захворювання, а також виділити приміщення для тимчасової ізоляції таких осіб.

У разі, якщо у працівника виявлять симптоми – його потрібно ізолювати від здорових осіб і повідомити про хворобу в зклад охорони здоров'я.

Окрім того, на підприємствах повинні бути термометри, бактерицидні випромінювачі, дезінфікуючі і антисептичні засоби, засоби особистої гігієни та індивідуального захисту.

Теги по теме
Коронавирус Киев
Источник материала
loader
loader