Україна обмежила пропуск людей на КПП Донбасу через коронавірус
Україна обмежила пропуск людей на КПП Донбасу через коронавірус

Україна обмежила пропуск людей на КПП Донбасу через коронавірус

Україна запровадила тимчасові обмеження на пропуск людей з окупованих районів Донецької та Луганської областей через поширення респіраторних захворювань, збудником яких може бути коронавірус COVID-2019.

Loading...

Обмеження почнуть діяти 7 березня з 7:00, повідомляється на сторінці штабу ООС у Facebook, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“У зв’язку з поширенням на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей випадків гострих респіраторних захворювань, збудником яких, ймовірно, є коронавірус, за наказом командувача об’єднаних сил на контрольних пунктах в’їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій з 07:00 7 березня 2020 року вводяться тимчасові обмеження щодо перетину КПВВ”, – йдеться у повідомленні.

У штабі ООС уточнили, що особи, які перетинають лінію розмежування, проходитимуть процедуру огляду і температурного сканування.

У разі виявлення ознак коронавірусу до них будуть застосовані обмежувальні заходи.

Громадян, які мають реєстрацію на підконтрольній Україні території, доправлятимуть у спеціалізовані лікувальні установи.

Для цього на кожному пункті пропуску чергує обладнаний автомобіль швидкої допомоги і підготовлений медперсонал.

Людей без такої реєстрації не пропускатимуть через КПВВ.

Командування ООС закликало українців не відвідувати окуповані території без крайньої необхідності.

Також уточнюється, що у разі погіршення епідеміологічної ситуації окупанти не зможуть взяти ситуацію під контроль через недостачу кваліфікованого медперсоналу, спецобладнання і медикаментів.

Також нещодавно у Центрі громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України заявили, що лабораторні дослідження не підтвердили підозру на коронавірус ще у дев’яти українців.

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
loader
loader