США планують надати Україні військову допомогу на 125 млн дол, – ЗМІ
США планують надати Україні військову допомогу на 125 млн дол, – ЗМІ

США планують надати Україні військову допомогу на 125 млн дол, – ЗМІ

ins{.

Членам Конгресу США неофіційно повідомили про плани Пентагону надати Україні додаткову військову допомогу в розмірі 125 млн дол., зокрема бойові патрульні катери.

Про це повідомляє CNN.

Голови і високопосадові члени відповідних комітетів зможуть розглянути пакет допомоги до офіційного повідомлення Конгресу.

Це перша половина з 250 млн дол.

допомоги Україні в галузі безпеки, які були виділені Конгресом.

Новий пакет допомоги включає в себе протиартилерійські радари й бойові патрульні катери Mark VI, останні з яких розглядаються як особливо важливі з урахуванням напруженості між Україною і Росією в Чорному і Азовському морях.

"Відповідно до нашої політики Міністерство оборони не коментує і не підтверджує потенційні або заплановані пакети допомоги в області безпеки, поки вони перебувають на розгляді Конгресу", - сказала представник Пентагону, підполковник Карла Глісон.

Ініціатива з безпеки України була висунута в центр уваги після того, як адміністрація Трампа заморозила військову допомогу Україні як елемент тиску на Київ з метою переслідування політичного опонента американського президента.

Спроби Трампа натиснути на Україну, щоб розслідувати справу Гантера Байдена і Джо Байдена, його потенційного політичного суперника, були в центрі процесу імпічменту.

Источник материала
loader
loader