Гірше за кризу 2008 року: у Євросоюзі збирають термінову нараду через коронавірус
Гірше за кризу 2008 року: у Євросоюзі збирають термінову нараду через коронавірус

Гірше за кризу 2008 року: у Євросоюзі збирають термінову нараду через коронавірус

У той час, як Естонія оголосила про економічну кризу в країні, прогнозується, що економічний шок від епідемії коронавірусу в Європі буде співставний з кризою 2008 року, якщо країни ЄС терміново не почнуть протидіяти хворобі та її наслідкам.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Bloomberg, про це під час телефонної конференції з лідерами Євросоюзу заявила глава Європейського центробанку Крістін Лагард додавши, що якщо реакція держав буде правильною, то шок, ймовірно, буде тимчасовим.

Loading...

“Ми побачимо сценарій, який нагадає багатьом з нас фінансову кризу 2008 року”, – зокрема сказала вона.

За словами Лагард, керівництво ЄЦБ готує зустріч у четвер, 12 березня, і розглядає всі інструменти (способи підтримки економіки).

А особливо ті, які забезпечують “наддешеве” фінансування та гарантують кредитування і ліквідність в потрібних обсягах.

Водночас вона наголосила, що ці заходи спрацюють лише за умов підтримки урядів та продовження банками кредитування підприємств в регіонах, які постраждали від коронавірусу.

Крім того глава ЄЦБ зазначила, що Центробанк на зустрічі може знизити процентні ставки, і можливо, розширить програму кількісного пом’якшення.

Як повідомлялося раніше, коронавірус Covid-19 обвалив попит на нафту в Китаї на 3 млн барелів на добу (близько 20% обсягу споживання країни).

Ще 3 лютого торги на фондових біржах Китаю відкрилися рекордним падінням котирувань більш ніж на 8%.

Теги по теме
Коронавирус Народная Правда
Источник материала
loader
loader