Трамп заборонив в’їзд у США: кого не пустять в країну
Трамп заборонив в’їзд у США: кого не пустять в країну

Трамп заборонив в’їзд у США: кого не пустять в країну

Після того, як президент США оголосив про повну зупинку авіасполучення з країнами Евросоюзай через коронавірус Сovid-19, виконавча влада уточнила деталі того, як це буде працювати на практиці.

Loading...

Так, виконуючий обов’язки міністра внутрішньої безпеки Чед Вулф заявив, що заборона на в’їзд в США з Євросоюзу буде стосуватися громадян, які відвідували країни Шенгенської зони в останніх 14 днів перед прибуттям в США.

“Трамп підписав указ, згідно з яким призупиняється в’їзд більшості іноземних громадян, які перебували в ряді європейських країн у період до 14 днів перед запланованим в’їздом на територію США”, – йдеться в заяві, як передає Інтерфакс.

У чорний список США потрапили країни Шенгенської зони: Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Італія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція і Швейцарія.

“Обмеження не поширюються на осіб, які постійно проживають в США, найближчих родичів громадян США, а також інших осіб, додатково перерахованих в указі”, – зазначив він.

Вулф також повідомив, що “в найближчі 48 годин в інтересах охорони громадського здоров’я планує випустити додаткове повідомлення про обмеження в’їзду на територію США”.

“У ньому американським пасажирам, які відвідували Шенгенську зону, буде запропоновано здійснювати перельоти через конкретні аеропорти, в яких уряд США запровадив посилені заходи безпеки”, – сказав він.

Раніше президент США Дональд Трамп у своєму зверненні до громадян оголосив про рішення заборонити з 13 березня поїздки в Сполучені Штати Європи, крім Великобританії.

“Проконсультувавшись з високопоставленими експертами в галузі охорони здоров’я, я прийняв рішення затвердити кілька жорстких, але необхідних заходів.

Ми вводимо заборону на поїздки з Європи в США на найближчі 30 днів, починаючи з 13 березня”, – сказав Трамп.

За словами президента США, обмеження будуть стосуватися і вантажоперевезень.

Теги по теме
Коронавирус США Дональд Трамп Европа Народная Правда запрет
Источник материала
loader
loader