Як працюватимуть банки в Україні під час карантину: в НБУ пояснили
Як працюватимуть банки в Україні під час карантину: в НБУ пояснили

Як працюватимуть банки в Україні під час карантину: в НБУ пояснили

Банки повинні підкріпити банкомати готівкою, щоб клієнти завжди могли зняти гроші.

Loading...

В Україні банки в умовах введеного карантину повинні здійснювати безперебійну роботу центральних офісів, дистанційних каналів обслуговування і контакт-центрів, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного банку України.

Також в НБУ заявили, що банки повинні підкріпити банкомати готівкою, щоб клієнти завжди могли зняти гроші.

При цьому нагадали, що зараз варто мінімізувати контакти з готівкою, яка потенційно може бути носієм вірусу.

“Щоб не наражати працівників і клієнтів банків на небезпеку, банки повинні максимально перевести взаємодію з клієнтами в онлайн канали.

З цією ж метою банки можуть самостійно визначати і змінювати режим роботи відділень, кількість і перелік операцій в конкретних відділеннях з урахуванням ситуації і навантаження.

Наприклад, закривати неключові відділення, скорочувати час роботи відділень, встановлювати різний час для обслуговування людей похилого віку та інших клієнтів тощо”, – повідомив регулятор.

Однак, підкреслюється, банки повинні забезпечити роботу “опорних” відділень в “спальних” районах міст, щоб клієнти за необхідності могли отримати необхідні фінансові послуги, не здійснюючи подорожі через півміста.

У приміщеннях таких відділень повинні бути передбачені технологічні перерви для провітрювання, дезінфекції та вологого прибирання, а працівники повинні бути забезпечені засобами особистого захисту.

“Банкам на законодавчому рівні на період карантину заборонено нараховувати і стягувати неустойки (штрафи, пені або будь-які інші обов’язкові платежі) за несвоєчасне здійснення платежів за споживчими кредитами, а також підвищувати відсоткову ставку за споживчими кредитами.

Банки повинні інформувати про це клієнтів”, – відзначили в центробанку.

Якщо у клієнта будуть симптоми захворювання на коронавірусну інфекцію, то банки можуть відмовити йому в обслуговуванні.

Для цього фінустанови можуть встановити на вході спеціальні дистанційні пристрої для вимірювання температури тіла клієнтів.

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
loader
loader