Норвегія та Іспанія випробують "зелений" безпілотник
Норвегія та Іспанія випробують "зелений" безпілотник

Норвегія та Іспанія випробують "зелений" безпілотник

У Норвегії та Іспанії проведуть випробування безпілотного двомісного літального апарату вертикального зльоту і посадки EHang 216.

Китайська компанія EHang вперше отримала дозвіл на проведення пілотної програми на території Європи, передає hightech.

Як зазначили в Управлінні цивільної авіації Норвегії, географічні умови країни ідеально підходять для випробувань "зеленого" безпілотника Hang 216.

Автономний літальний апарат буде злітати з аеропорту Елвенес.

Компанія випробує систему автопілота, збере дані за допомогою оперативної системи управління, а також проведе пробну доставку вантажів і інспекцію вітрової електростанції.

«Наші безпілотні апарати вертикального зльоту з великою вантажопідйомністю, ефективністю і низькою ціною стануть відігравати важливу роль у майбутньому Європи», - переконані у EHang.

Китайська компанія також уклала угоду на проведення пілотної програми, яка збігається за термінами з 500-річчям подорожі Магеллана, з іспанським містом Севілья.

В Іспанії літальний апарат стане альтернативою транспорту на викопному паливі і покаже туристам пам'ятки міста з висоти пташиного польоту.

Раніше двомісний пасажирський дрон EHang 216 вже піднімався в небо над Китаєм і США.

На початку березня аеротаксі EHang 216 брало участь у навчаннях по боротьбі з поширенням коронавірусу, організованих владою міського округу Хечжоу.

Безпілотний апарат EHang 216 вантажної модифікації успішно доставив медикаменти на посадковий майданчик місцевої лікарні, розташованої у чотирьох кілометрах від точки старту, і автоматично повернувся назад.

Источник материала
loader
loader