Більшість українців проти посилення карантину
Більшість українців проти посилення карантину

Більшість українців проти посилення карантину

Більшість українців проти посилення заходів при карантині.Про це свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології з 21 по 24 березня.

На запитання, чи повинні заходи щодо забезпечення карантину в Україні бути більш жорсткими, ніж зараз, або ж вжиті заходи цілком адекватні, 40% опитаних відповіли, що заходи повинні бути більш жорсткими.

33% вважають, що заходи цілком адекватні, і 22% - що заходи повинні бути менш жорсткими, введено занадто багато непотрібних обмежень, пише "Інтерфакс-Україна"88% українців турбує поширення коронавірусу в Україні, зокрема 35% дуже сильно турбує, а не стурбовані цією проблемою лише 6%.Не дивлячись на високий рівень стурбованості і підтримку введених заходів, їх виконують далеко не всі, винятком є миття рук.

Рекомендації виходити з дому тільки в разі крайньої необхідності ніколи не дотримуються або рідко дотримуються 15% опитаних, тоді як завжди дотримуються 39%.

Не надягають маску у громадських місцях 47% (з них 23% через брак масок, а 14% вважають не потрібним), завжди одягають 23%.

Рекомендацію не користуватися громадським транспортом не виконують 20%.Рекомендацію дезінфікувати мобільний телефон та інші речі, повернувшись додому з вулиці, не виконують або рідко виконують 37% (завжди виконують 31%).Торкатися до кнопок ліфта і ручок дверей у рукавичках або через серветку не виконують або рідко виконують 54% (завжди виконують 21%).

Часто і ретельно миють руки майже всі.

Рідко виконують це лише 3%, виконують 97%, з них 73% завжди.

Чи не уникають або рідко уникають контакту з іншими людьми 20% (завжди уникають 26%).Опитано 402 респондента від 18 років, що мешкають в усіх регіонах, крім окупованих Росією територій.

Похибка вибірки не перевищує 5%.

Источник материала
loader
loader