У США вітрову станцію потужністю 131МВт підключили до «розумного» інвертора
У США вітрову станцію потужністю 131МВт підключили до «розумного» інвертора

У США вітрову станцію потужністю 131МВт підключили до «розумного» інвертора

У США вітропарк Tule Wind Farm потужністю 131,1 МВт підключили до інтелектуального інвертора для регулювання частоти і напруги, а також згладжування графіку навантаження за рахунок збільшення або зниження потужності.

Випробування вперше провів незалежний системний оператор американського штату Каліфорнія CAISO, передає ruscable.

Результати випробувань Tule Wind Farm показали, що об'єкти відновлюваної генерації, що застосовують технології інтелектуального інвертора (smart inverter technology), здатні надавати послуги з підтримки надійності так само ефективно, як і традиційна генерація, у тому числі каліфорнійські газові теплоелектростанції, які залучаються до надання системних послуг у даний час.

Таким чином, інтеграція даних типів ВДЕ-генерації у енергосистему може бути реалізована швидше, ніж спочатку планувалося.

Раніше CAISO провів аналогічні випробування сонячної електростанції Stateline Solar потужністю 300 МВт.

«Дані звіту можуть бути використані для активнішого залучення штатом великих вітропарків до забезпечення надійності, - зазначають у Caiso.

- Вітрова генерація розглядається як основний ресурс для досягнення Каліфорнією частки ВДЕ - генерації у структурі генеруючих потужностей до 60% до 2030 року і до 100% - до 2045 року».

Станом на кінець 2019 року у Каліфорнії були встановлені вітропарки загальною потужністю 7 000 МВт і сонячні електростанції загальною потужністю 12 000 МВт.

Источник материала
loader
loader