Убивство сина Соболєва: суд взяв під варту ще двох підозрюваних
Убивство сина Соболєва: суд взяв під варту ще двох підозрюваних

Убивство сина Соболєва: суд взяв під варту ще двох підозрюваних

25 березня Печерський суд взяв під варту ще двох підозрюваних у причетності до вбивства трирічного сина депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва.

Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора, а також hromadske підтвердили потерпілі.

Якихось подробиць щодо ролі затриманих у злочині Офіс генпрокурора не наводить.

Раніше слідство затримало перших двох фігурантів — підозрюваних виконавців злочину Андрія Лаврегу та Євгена Семенова.

Обох суд взяв під варту.

Згодом прокуратура погодила підозру ймовірному організатору злочину Юсупу Абуєву.

Він оголошений у всеукраїнський розшук по іншій справі (вимагання грошей, створення ОЗГ, викрадення особи) і нібито, відповідно до заяви поліції — у міжнародний, однак, у базі Інтерполу його немає.

Юсуп Абуєв був членом організації «Традиція і порядок», яку нібито покинув улітку 2019.

За даними слідства, Андрій Лаврега був тим, хто безпосередньо стріляв у автомобіль Соболєва 1 грудня, а Семенов давав йому сигнал, коли депутат вийшов із ресторану.

За версією слідства, Андрія Лаврегу до злочину залучив росіянин Юсуп Абуєв, з яким він познайомився у зоні бойових дій на Донбасі.

Під час зустрічі в одному з ТРЦ Києва Абуєв нібито запропонував Лаврезі вбити депутата за винагороду в 40 тисяч доларів.

Останній, за даними слідства, погодився.

Сам Абуєв виїхав з України.

Поліція розглядає три версії замаху на Соболєва: сімейно-побутові проблеми, фінансово-господарська діяльність, а також минула та нинішня професійна діяльність депутата.

Правоохоронці затримали двох молодиків, яких підозрюють у вбивстві дитини Соболєва.

Голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що основні версії замаху на В’ячеслава Соболєва, які зараз розглядає поліція, – це сімейно-побутові проблеми, фінансово-господарська діяльність, а також минула та теперішня професійна діяльність.

Як повідомлялося, Національна поліція засекретила інформацію про можливих замовників замаху на вбивство Соболєва в центрі Києва.

Офіс генпрокурора доручив розслідування вбивства 3-річного сина В’ячеслава Соболєва Головному слідчому управлінню Нацполіції України.

Крім того, змінено групу прокурорів та в подальшому процесуальне керівництво у цьому провадженні буде здійснювати Офіс генерального прокурора.

Соболєв обіцяє винагороду у розмірі 2 млн грн за допомогу у встановленні замовника злочину.

Источник материала
Поделиться сюжетом