Україна несподівано піднялася у рейтингу економічної свободи: подробиці
Україна несподівано піднялася у рейтингу економічної свободи: подробиці

Україна несподівано піднялася у рейтингу економічної свободи: подробиці

За підсумками 2019 року Україна, яка потрапила до списку найбільш уразливих для коронавірусу країн, піднялась на 13 позицій у рейтингу економічної свободи та посіла 134 місце із 180.

Про це свідчать дані Індексу економічної свободи, який склала Heritage Foundation, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Економічну правду.

Loading...

При цьому, наша країна входить до категорії країн “переважно невільні” та посідає останнє 45 місце у європейському регіоні.

Загальний бал України – 54,9 – значно нижчий середніх регіональних та світових показників.

Поруч Україною в рейтингу – Бенін (133 місце) та Пакистан (135 місце).

Найнижчі бали в України за показниками фінансова та інвестиційна свобода (30 та 35 балів із 100 відповідно), найвищі – у показниках “фіскальне здоров’я” (83,9) та податковий тягар.

Україна несподівано піднялася у рейтингу економічної свободи: подробиці - Фото 1

“Нормативна база України теоретично захищає майнові інтереси, але забезпечення права власності судовою системою не надійне.

Судова влада схильна до політичного тиску та корупції.

Корупція залишається серйозною проблемою – зараз замало політичної волі для боротьби з нею, незважаючи на сильний тиск з боку громадянського суспільства”, – йдеться у висновках.

Крім того, прогресу України у рейтингу заважають такі чинники як: застарілий Трудовий кодекс та велика кількість непрацюючих кредитів.

Серед позитивних моментів відзначено повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення і земельну реформу.

Крім того цікаво, що Україна несподівано піднялася у світовому рейтингу щастя.

51% жителів України вважали себе щасливими, а 18% вважали своє життя нещасливим, про це свідчать дані міжнародного опитування Gallup International, яке проводилося в Україні в кінці 2019 року.

Теги по теме
Украина Народная Правда Рейтинг
Источник материала
loader
loader