Німецькі автовиробники запускають платформу для виробництва електромобілів
Німецькі автовиробники запускають платформу для виробництва електромобілів

Німецькі автовиробники запускають платформу для виробництва електромобілів

Німецькі автовиробники Porsche та Audi розробляють нову електричну платформу для виробництва електромобілів.

Проект PPE41 стане основою для електричної версії компактного кросовера Porsche Macan та багатьох нових моделей, передає investory.

"Кожен бренд нестиме відповідальність за проект спільної електричної платформи PPE41 у своєму сегменті, це передбачає і розподіл доданої вартості, - розповів член ради директорів та керівник відділу розробок Porsche AG Майкл Штайнер.

- Так, дві третини візьме на себе Audi, і близько третини – Porsche».

Передбачається, що виробництво нової електричної моделі Macan розпочнеться наприкінці 2022 року, проте не виключені й пізніші терміни початку виробництва.

«Audi також запустить електромобіль у цьому сегменті, - говорить Майкл Штайнер.

- Наразі ми обговорюємо, чи має сенс паралельний запуск обох електромобілів".

Водночас Porsche, який несе повну відповідальність за інші платформи, створені для виробництва Taycan чи Panamera, не виключає, що такі моделі, як Porsche Boxster і Cayman теж незабаром з'являться у повністю електричних версіях.

Проте їх проводитимуть не на платформі PPE41 - у Porsche планують розробити іншу платформу з власною архітектурою.

Загалом у планах компанії Porsche AG до 2030 року виробництво транспортних засобів із двигунами внутрішнього згоряння паралельно із переходом на повністю електричні моделі.

Крім того, компанія високими темпами розвиває й напрямок плагін-гібридних автомобілів, плануючи виробляти більшу кількість потужних спорткарів із використанням фактично однакового двигуна.

Источник материала
Поделиться сюжетом