Південна Корея введе податок на викиди вуглецю
Південна Корея введе податок на викиди вуглецю

Південна Корея введе податок на викиди вуглецю

Південна Корея введе податок на викиди вуглецю аби досягнути нульового балансу викидів до 2050 року.

Такий фінансовий інструмент розглядається у відповідній програмі ініційований урядом країни, передає renen.

Питання такого оподаткування мають бути винесені на громадське обговорення.

Крім податку на викиди вуглецю, уряд розгляне можливість введення пільгового оподаткування для зелених підприємств і стимулювання ринкових ініціатив, таких як RE100 (100% ВДЕ), для просування відновлюваної енергії в промисловому секторі і створення більшої кількості зелених робочих місць.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін обіцяє прийняти план аналогічний європейській «зеленій угоді».

За задумом Демократичної партії чинного президента, план буде спрямований на розширення інвестицій у чисті технології та підвищення конкурентоспроможності відновлюваних джерел енергії.

Крім того, буде створена програма для сприяння промисловим інноваціям, за допомогою якої Корея стимулюватиме розвиток низьковуглецевої промисловості і енергоефективності.

План також включає в себе водневу стратегію.

Системи "енергія-газ" (Power-to-Gas) будуть доповнювати електроенергетичну систему і відігравати важливу роль в транспортному секторі.

План містить заходи з адаптації інфраструктури, забезпечення її готовності до водню, а також заходи підтримки трансформації автомобільної промисловості.

Програма будівництва водневої економіки була представлена Мун Чже Іном на початку 2019 року.

Президент прагне зменшити забруднення повітря дрібними твердими частинками з нинішніх 23 мікрограм на кубічний метр до 10 мікрограм.

З цією метою у плані передбачається співпраця з Японією і Китаєм з метою зниження рівня пилу, смогу і забруднення повітря в усьому регіоні, оскільки значна частина забруднення надходить до Південної Кореї ззовні.

Південна Корея займає сьоме місце в світі за обсягом емісії парникових газів.

Ініціативу з досягнення нульового балансу викидів вуглецю до 2050 року країна офіційно сформулювала вперше.

До 2030 року Південна Корея планує отримувати 20% енергії з відновлюваних джерел, збільшивши потужність сонячних станцій до 30,8 ГВт.

Источник материала
loader
loader