Кацман: Боротьбу з коронавірусом треба фінансувати зарплатами Коболєва та іноземців з наглядових рад
Кацман: Боротьбу з коронавірусом треба фінансувати зарплатами Коболєва та іноземців з наглядових рад

Кацман: Боротьбу з коронавірусом треба фінансувати зарплатами Коболєва та іноземців з наглядових рад

Скріншот відео.

ins{.

Українська влада під час боротьби з епідемією і в період економічної кризи просто не має права платити сотні мільйонів гривень менеджерів держкомпаній і членам їх спостережних рад.

Ці кошти необхідно спрямувати на вирішення проблем державного масштабу, зокрема, на недопущення дефолту і боротьбу з пандемією коронавіруса.

Таку думку висловив політичний експерт, заслужений журналіст України Володимир Кацман в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Можу запропонувати уряду альтернативне джерело доходів для боротьби з коронавірусом та уникнення дефолту.

Не треба ходити з простягнутою рукою до кредиторів, до МВФ і Світового банку… Наприклад, до секвестру бюджету Кабмін виділив на боротьбу з епідемією 100 млн гривень (після - 200 млн), а на утримання глави Нафтогазу Коболєва за його чотирирічним контрактом - аж 800 млн гривень! Коли весь світ бореться з коронавірусом не час укладати такий дорогий для України контракт нехай навіть з важливим (якщо він взагалі важливий!) менеджером.

Не час!.

Давайте секвестируем зарплату Коболєва – от і вийде перший джерело для наповнення фонду для боротьби з пандемією замість кредитів МВФ.

А якщо "порыскать" за держпідприємствам, як кажуть, пошкребти по засіках, то біля керма держпідприємств в їх наглядових радах можна ще знайти таких "коболевых".

Нехай глави "Укрпошти", "Укрзалізниці", члени їх наглядових рад затягнуть паски, бо зараз важко всім!.

Упевнений, в держкомпаніях ми знайдемо не менше таких необов'язкових "миллиардиков", ніж візьмемо в борг у МВФ!", – підкреслив він.

Експерт вважає, що в умовах пандемії українська влада зобов'язана переглянути угоди з міжнародними кредиторами.

"Нам просто необхідно, використовуючи ситуацію з коронавірусом, переглянути наші відносини з МВФ… Тим більше, що днями МВФ і Світовий банк заявили, що вони готові переглянути умови кредитних відносин з найбіднішими країнами.

На жаль, до таких країн відноситься й Україна, а це означає, що ми обов'язково повинні бути в ряду тих 80 країн, які вже вишикувалися в чергу для перегляду угод… Більше того, нам потрібно було зіграти на випередження: не поспішати фіксувати в бюджеті наявність зовнішніх боргів і обов'язковість їх обслуговування та погашення, а спочатку переглянути кредитні угоди, відкласти, перенести, може, взагалі скасувати, загалом, домовлятися, а вже потім приймати поправки до бюджету", – резюмував Кацман.

Источник материала
Поделиться сюжетом