Хвильова станція в Іспанії побила новий рекорд з виробництва електроенергії
Хвильова станція в Іспанії побила новий рекорд з виробництва електроенергії

Хвильова станція в Іспанії побила новий рекорд з виробництва електроенергії

У порту Мутріку, що на півночі Іспанії, перша у світі багатотурбінна електростанція на хвилерізі за дев’ять років роботи сукупно згенерувала 2 ГВт електроенергії.

Це рекордний показник для такого роду станцій, передає energosmi.

Найдовговічніша хвильова електростанція у світі, введена в експлуатацію 8 липня 2011 року, щорічно генерує електроенергію, якої вистачає для забезпечення енергопотреб 100 домогосподарств, і безперебійно постачає її у загальну мережу.

Так у 2016 році, під час п'ятої річниці запуску, станція завдяки морським хвилям у Біскайській затоці згенерувала перший гігават електроенергії.

І хоча обсяги виробництва електроенергії на станції Мутріку досить скромні у порівнянні, приміром, з вітроелектростанціями, однак за допомогою хвиль таких показників не вдалося досягнути жодній електростанції.

Електростанція розташована на дамбі, яка захищає гирло порту Мутріку, баскського прибережного міста.

Вона складається з турбінної камери, що містить 16 одиниць технології OWC (осцилююча водяна колона) і з загальною встановленою потужністю 296 к.

Інвестиції, необхідні для її запуску, склали 2,3 мільйона євро.

.

З 2019 року хвильову електростанцію у Мутріку об’єднали з центром випробувань морської енергії (Biscay Marine Energy Platform) у Еускаді, який тестує вітроенергетичні установки та буїв у відкритому морі біля узбережжя Армінци.

Источник материала
Поделиться сюжетом