На австрійський гірськолижний курорт можуть подати в суд 2500 туристів, що підхопили коронавірус
На австрійський гірськолижний курорт можуть подати в суд 2500 туристів, що підхопили коронавірус

На австрійський гірськолижний курорт можуть подати в суд 2500 туристів, що підхопили коронавірус

12:30, 02 квітня 2020.

Новини туризму.

23.

Австрійський курорт Ішгль звинувачують в тому, що там занадто довго тягнули з закриттям через спалах коронавіруса.

Австрійський курорт Ішгль занадто довго тягнув із закриттям через коронавірус / Фото facebook.

Близько 2500 людей попередньо підписалися, щоб приєднатися до колективного позову проти австрійського гірськолижного курорту Ішгль, після зараження коронавірусом після відпочинку там.

Як повідомляє Independent, Ішгль в тірольському регіоні вже перебуває під слідством після того, як сотні випадків зараження коронавірусом були простежені до самого курорту.

Австрійська асоціація захисту прав споживачів (VSV) звинуватила владу Ішгля в тому, що вони занадто пізно зробили кроки щодо припинення спалаху хвороби.

VSV запросила постраждалих відпочиваючих зареєструватися на своєму веб-сайті.

Всього за п'ять днів зареєструвалися 2500 відвідувачів, 80 відсотків з яких німці, повідомляє CNN.

На веб-сайті йдеться, що ті, хто відвідав гірськолижні курорти Ішгль, Пазнаунталь, Санкт-Антон, Зельден і Циллерталь 5 березня або пізніше і незабаром після цього у них був діагностований COVID-19, "можуть мати право вимагати відшкодування збитків від тірольської влади", за умови, що асоціація може надати докази недбалості.

"Глобальна пандемія коронавіруса кваліфікується як форс-мажор, і ніхто не може нести відповідальність за будь-який збиток..

Однак збереження гірськолижних курортів відкритими, навіть якщо влада знала або повинна була знати про загрозу масового зараження, безумовно, є підставою для розгляду позовів про відшкодування шкоди", - відзначають в VSV.

Також зазначається, що кримінальна поліція Тіроля проводить розслідування за підозрою в "недбалому поводженні з людьми через інфекційні захворювання", частина якого стосується підозри в тому, що компанія громадського харчування приховала позитивний тест працівника на коронавірус в лютому 2020 року.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.

Симптоми коронавіруса - як відрізнити від грипу та застуди.

Коронавірус карта поширення на сьогодні.

Коронавірус новини в Україні та світі - онлайн.

Источник материала
Поделиться сюжетом