Топчиновник передав невідомо кому таємні документи про оборону України – подробиці
Топчиновник передав невідомо кому таємні документи про оборону України – подробиці

Топчиновник передав невідомо кому таємні документи про оборону України – подробиці

Служба безпеки України викрила чиновника топрівня, який переслав поштою невідомим особам таємні документи Міноборони та інших силових відомств щодо їхніх дій у Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці.

Про таке інформує прес-служба СБУ.

"У межах кримінального провадження правоохоронці встановили, що високопосадовець, державний службовець категорії "А", скопіював та переслав електронною поштою, поки що невстановленим особам, таємний документ.

Він стосується комплексу заходів Міністерства оборони України, прикордонних, правоохоронних та інших органів державної влади щодо захисту національних інтересів на півдні та сході України, у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці", – зазначається у повідомленні.

Силовики наголосили, що чиновник у такий спосіб "завдав шкоди суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України".

На робочому місці та в помешканні посадовця було проведено обшуки.

Правоохоронці вилучили мобільний телефон та планшет, в яких і виявили переправлений таємний документ та інші службові документи з грифом "Для службового користування".

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст.111 ККУ (державна зрада).

За даними джерел видання "УП", йдеться про державного секретаря Мінінфраструктури Андрія Галущака.

Посаду у відомстві він обіймає з січня 2017 року.

Має орден "За заслуги" ІІІ ступеня.

До призначення в Мінінфраструктури Галущак працював на посаді директора інвестдепартаменту "Укрзалізниці" (2016-2017 рр.), заступником начальника "Львівської залізниці" (2015-2016 рр.), радником глави правління ЗАТ "УКРГАЗ-ЕНЕРГО" (2006-2014 рр.), заступником директора юрдепартаменту "Нафтогазу" (2006 р.).

Источник материала
loader
loader