В Україні зміняться екологічні стандарти для двигунів сільгосптехніки
В Україні зміняться екологічні стандарти для двигунів сільгосптехніки

В Україні зміняться екологічні стандарти для двигунів сільгосптехніки

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

«З 1 січня 2021 р.

в Україні буде встановлена заборона на обіг тракторів із двигунами, обсяг викидів забруднювальних речовин яких нижче встановленого екологічного стандарту рівня Stage II (табл.

Фактично це буде заборона імпорту, виробництва та продажу в Україні тракторів, двигуни яких не відповідають вимогами Stage II», — пояснюють експерти.

Табл.

Обсяг граничних викидів шкідливих речовин (Stage II).

.

Також за даними змінами встановлено підвищення екостандартів для тракторів до рівня Stage III у 2023 і 2024 роках (табл.

Табл.

Обсяг граничних викидів шкідливих речовин (Stage IIIA).

.

«Встановлення та підвищення цих стандартів до рівня, зазначеного в постанові, не вдарить суттєво ні по українських виробниках, ні по іноземних брендах, які представлені в Україні.

При цьому варто розуміти декілька моментів: перше — іноземні виробники двигунів, в тому числі тих, які встановлюються на українські трактори, думають про зняття з виробництва двигунів з екологічним стандартом рівня Stage II, і відповідно постане питання для українських виробників щодо змін у модельні ряди; друге — з часом виникне питання щодо зростання екологічних вимог до двигунів у рамках гармонізації законодавства і приведення українських вимог до світових стандартів, до чого треба бути готовим виробникам та імпортерам техніки», — зазначив координатор комітету техніки УКАБ Олег Нестеров.

Источник материала
Поделиться сюжетом