ЄС виділить Україні понад 190 млн євро у відповідь на пандемію
ЄС виділить Україні понад 190 млн євро у відповідь на пандемію

ЄС виділить Україні понад 190 млн євро у відповідь на пандемію

Євросоюз виділяє понад 15 млрд євро на допомогу країнам-партнерам у зв’язку з пандемією коронавірусу, із них 190 млн євро отримає Україна.

Про це йдеться у поширеній у середу заяві Європейської комісії, з якою ознайомилася "Європейська правда".

"Сьогодні Єврокомісія і верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки розробили плани цілеспрямованих заходів у відповідь на підтримку зусиль країн-партнерів по боротьбі з пандемією коронавірусу.

ЄС забезпечить фінансову підтримку країнам-партнерам в розмірі понад 15,6 млрд євро з існуючих ресурсів зовнішньополітичної служби", - сказано у заяві Європейської комісії.

Як повідомив єврокомісар з питань політики сусідства і розширення ЄС Олівер Варгеї, з цієї суми понад 3,8 млрд євро буде виділено Західним Балканам, а також південним та східним сусідам Євросоюзу.

Країнам Східного партнерства, до якого належить Україна, ЄС скерує 962 млн євро.

Кошти спрямують на реальні потреби: для невідкладного реагування на кризу в галузі охорони здоров’я, для зміцнення системи охорони здоров’я та пом’якшення соціально-економічного впливу пандемії.

In support of our Eastern Partner countries in the fight against #coronavirus, both regional and bilateral funds are being redirected as part of #Team.

Europe response, amounting to €962 million, for immediate needs & mitigating socio-economic impact.

HvIp pic.

- Oliver Varhelyi (@Oliver.

Varhelyi) April 8, 2020.

Безпосередньо Україна на підтримку невідкладних та короткострокових потреб отримає понад 190 млн євро.

Наприкінці березня у рамках глобального реагування на спалах коронавірусу Європейська комісія оголосила про виділення 80 млн євро на підтримку України.

Источник материала
Поделиться сюжетом