Експерти Bloomberg оцінили збитки від пандемії коронавірусу у $5 трлн
Експерти Bloomberg оцінили збитки від пандемії коронавірусу у $5 трлн

Експерти Bloomberg оцінили збитки від пандемії коронавірусу у $5 трлн

Пандемія коронавірусної інфекції може позбавити світову економіку більш ніж 5 трильйонів доларів зростання протягом наступних двох років, а ситуація в цілому вже гірша ніж 2008 року.

Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на оцінку банків Уолл-Стріт.

Зазначається, що навіть при безпрецедентному рівні монетарних і фіскальних стимулів валовий внутрішній продукт навряд чи повернеться до свого докризового тренду принаймні до 2022 року.

Разом з тим, економісти JPMorgan Chase & Co.

оцінюють втрачений обсяг виробництва в 5,5 трлн або майже 8% ВВП до кінця наступного року.

Експерти Інституту міжнародних фінансів (IIF) дійшли до висновку, що 2019 року розмір загальносвітового боргу зріс більш ніж на $ 10 трлн і досяг рекордного рівня - $ 255 трлн.

Цей показник еквівалентний 322% глобального ВВП, випливає з огляду світового боргового ринку, підготовленого інститутом.

Сукупний борг, який розраховується і щоквартально оновлюється економістами IIF, включає борги урядів, банків, нефінансових корпорацій та домогосподарств.

Як відзначають експерти, зараз він на 40 п.

($ 87 трлн) перевищив показник на початок фінансової кризи 2008 року.

Свій прогноз дає і Світова організація торгівлі (СОТ).

На їхню думку, через пандемію коронавіруса COVID-19 падіння обсягу світової торгівлі в поточному році може скласти більше 30%.

"Очікується, що світова торгівля скоротиться на 13-32% в 2020 році, оскільки пандемія COVID-19 порушує нормальну економічну активність і життя в усьому світі", - заявили в СОТ.

За прогнозом експертів організації, спад цього року може перевищити масштаби скорочення торгівлі, що спостерігалися в 2008-2009 роках в період глобальної фінансової кризи.

Источник материала
loader
loader