19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мешканців згорілих сіл на Житомирщині переселили до сусідніх населених пунктів
Мешканців згорілих сіл на Житомирщині переселили до сусідніх населених пунктів

Мешканців згорілих сіл на Житомирщині переселили до сусідніх населених пунктів

Наразі до гасіння лісових пожеж на Житомирщині направлена додаткова техніка з інших районів.
16 квітня на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі через підпали / facebook.com/dazv.gov.ua

В Овруцькому районі Житомирської області, де 16 квітня сталися лісові пожежі, жителів згорілих сіл переселили до сусідніх населених пунктів.

Як повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

За словами першого заступника голови ОДА, керівника обласного штабу Володимира Федоренка, для боротьби з пожежею в Овруцькому районі направлена додаткова техніка з інших районів.

«Адже вогонь охопив кілька сіл, у людей згоріли домівки, сильний вітер сприяє захопленню нових площ вогнем. Усіх жителів згорілих сіл евакуювали та переселили до сусідніх сіл, зокрема до села Гладковичі», - зазначив він.

У свою чергу Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує, що 16 квітня на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах. За наявності поривчастого шквального вітру більше 30 м/с вогонь швидко розповсюдився на великі площі лісів.

«Понад 1,5 тисячі лісівників Житомирщини рятують ліси від вогню. Ще стільки ж працівників лісгоспів ж проводять патрулювання лісів, аби попередити нові випадки пожеж. Ситуація складна, але держлісохорона докладає максимум зусиль, щоб тримати її під контролем і не допустити збільшення пожеж», – повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький.

За його інформацією, до гасіння лісових пожеж на Житомирщині залучається лісова охорона лісгоспів з інших областей України. Наразі з додатковою технікою направлені працівники з Вінниччини, Волині, Черкащини, Київщини та Чернігівщини.

Зазначається, що на цей час найбільші площі охоплені вогнем в Овруцькому спецлісгоспі поблизу митного посту Виступовичі. Наразі триває локалізація та ліквідація 27 великих лісових пожеж, з них 14 вже локалізовані на орієнтовній площі майже 2 тис. га, залучено більше 100 одиниць техніки, працює авіація.

Як повідомляв УНІАН, у Житомирській області протягом 16 квітня внаслідок пожеж в екосистемах вогнем знищено і пошкоджено 8 приватних будинків.

Источник материала
Поделиться сюжетом