19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пожежі у Житомирській області: жителів згорілих сіл переселяють
Пожежі у Житомирській області: жителів згорілих сіл переселяють

Пожежі у Житомирській області: жителів згорілих сіл переселяють

В Овруцькому районі Житомирської області через лісові пожежі провели евакуацію і переселення жителів згорілих сіл.Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Федоренко, передає прес-служба ОДА.

Для боротьби з пожежею в Овруцькому районі направлена ​​додаткова техніка з інших районів, оскільки вогонь охопив кілька сіл, у людей згоріли будинки, а сильний вітер сприяє захопленню нових площ вогнем. Тож усіх жителів згорілих сіл евакуювали і переселили в сусідні села, зокрема в село Гладковичі.

За даними ДСНС, у селі Острови Овруцького району під час самостійного гасіння будівлі місцевий житель, 1973 року народження, отримав опіки рук.У свою чергу Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує, що 16 квітня на території дев'яти лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь і випалу трави в домогосподарствах.

"Понад 1,5 тисячі лісівників Житомирської області рятують ліси від вогню. Ще стільки ж працівників лісгоспів проводять патрулювання лісів, щоб попередити нові випадки пожеж", - повідомив глава Державного агентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький.

Відзначається, що велика пожежа виникла вночі в Овруцькому лісгоспі, куди направили на гасіння всі наявні на підприємстві сили.

Зараз йде локалізація і ліквідація 27 великих лісових пожеж. З них 14 пожеж вже локалізовані на орієнтовній площі майже 2 тис. га, залучено більше 100 одиниць техніки, працює авіація.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому пожежу у Чорнобилі не можуть загасити

В Овруцькому районі Житомирської області однією з причин лісових пожеж є діяльність людей. Там після прибирання на цвинтарі села Першотравневе підпалили сміття.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны