ПЦУ передала до Єрусалима лампадку для Благодатного вогню, який роздаватимуть за спецумов
ПЦУ передала до Єрусалима лампадку для Благодатного вогню, який роздаватимуть за спецумов

ПЦУ передала до Єрусалима лампадку для Благодатного вогню, який роздаватимуть за спецумов

Українська православна церква передала разом з посольством України в Ізраїлі до Єрусалима лампадку для Благодатного вогню. 

Цьогорічна "церемонія" через коронавірус відбудеться без присутності паломників та з обмеженою кількістю учасників. А вогонь будуть доставляти за спецпроцедурою. В Ізраїль прилетять делегації з різних країн і будуть чекати на вогонь на борту літаків. Представники після сходження вогню доставлять лампадки до літаків.

Перадача лампади для Благодатного вогню представниками Української православної церкви Надзвичайному та Повновжному Послу Держави Ізраїль в Україні @ambassadorlion для доправлення у #Єрусалим. pic.twitter.com/FDWUBGqCoE

— Посольство Ізраїлю (@IsraelinUkraine) April 17, 2020

Та предстоятель ПЦУ Епіфаній в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив, що Православна церква України може не отримати Благодатний вогонь, адже відсутнє сполучення між країнами, а кошти, які потрібно викласти за  чартер краще спрямувати на закупівлю медичних засобів.  

«Але я схильний до того, що краще ті кошти, які використають на літак, використати для того, щоб закупити відповідні медикаменти чи засоби захисту для лікарів. І тому я не впевнений, що буде привезено благодатний вогонь. Але, можливо, якимось чином для всіх церков, бо ми, збираючись спілкуючись із державою, з поліцією, говорили про те, що якщо це робити, то робити всім разом. Тобто привезти благодатний вогонь для всіх церков або загалом не привозити його у цей такий відповідальний час в цьому році», – заявив Епіфаній.

Тож як і коли лампадка повернеться до України поки залишається невідомо.

Источник материала
loader
loader