У Кабміні не планують проводити перепис населення 2021 року
У Кабміні не планують проводити перепис населення 2021 року

У Кабміні не планують проводити перепис населення 2021 року

Кабінет міністрів України навряд чи зможе провести перепис населення 2021 року через нестачу коштів у бюджеті.

Про це повідомив в інтерв’ю "Інтерфаксу" міністр Кабміну Олег Немчінов.

"Перепис потрібно обов'язково проводити, але це дороге задоволення. Бюджетний запит, який Держстат подав, здається, 5,8 млрд грн. У нас весь стабфонд на коронавірус - 65 млрд. Це дуже серйозне політичне рішення і це процес, який потрібно запускати заздалегідь. Наприклад, якби ми хотіли провести перепис у 2021 році, то в березні 2020 року ми мали б почати підготовку ", - сказав він.

На уточнювальне запитання щодо того, чи можливий перепис 2021 року, міністр відповів, що, ймовірно, ні.

"Я думаю, що ні. Можна спробувати зробити його в кінці року, але тоді вже в цьому році потрібно почати витрачати кошти хоча б з вересня-жовтня. Як мені пояснював глава Держстату, потрібно мінімум один рік і три місяці, щоб пройти весь цикл, який необхідно зробити", - додав Немчінов.

Як повідомлялося раніше, в Україні підрахували чисельність населення. Станом на 1 грудня 2019 року кількість українських громадян, які проживають на території країни, становила 37,29 млн людей. За результатами електронного перепису, зараз в Україні 20,01 млн жінок та 17,28 млн чоловіків. Ця оцінка не враховує анексований Крим та територію окупованого Донбасу.

Серед основних чинників, які вливають на скорочення населення, є те, що з нашої країни виїздить більше громадян, аніж повертається назад. Окрім того, в Україні смертність перевищує народжуваність, а також існує проблема окупованих територій, де неможливо встановити точну кількість населення.

Відео Уряд оприлюднив результати перепису населення України

Порахували українців за 3 місяці. Для держави, кажуть, ця робота не коштувала жодних додаткових грошей. Традиційний перепис населення обійшовся б у понад 3 млрд грн. Цього ж разу пішли іншим шляхом та використали три різні методи підрахунку населення.  

Уряд оприлюднив результати перепису населення України
Источник материала
loader
loader