Немчинов: В 2021 всеукраїнського перепису населення не буде, не встигнемо підготуватися
Немчинов: В 2021 всеукраїнського перепису населення не буде, не встигнемо підготуватися

Немчинов: В 2021 всеукраїнського перепису населення не буде, не встигнемо підготуватися

У 2021 всеукраїнського перепису населення не буде, влада не встигнуть підготуватися. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов.

"Перепис потрібно обов'язково проводити, але це дороге задоволення. Бюджетний запит, який Держстат подав, здається, 5,8 млрд грн. У нас весь стабфонд на коронавірус - 65 млрд. Це дуже серйозне політичне рішення і це процес, який потрібно запускати заздалегідь. Наприклад, якщо б ми хотіли провести перепис в 2021 році, то в березні 2020 року ми повинні були б почати підготовку", - сказав Немчинов.

Міністр зазначив, що, ймовірно перепис населення проведена в 2021 році не буде.

"Я думаю, що ні. Можна спробувати зробити її в кінці року, але тоді вже в цьому році потрібно почати витрачати кошти хоча б з вересня-жовтня. Як мені пояснював голова Держстату, потрібно мінімум один рік і три місяці, щоб пройти весь цикл, який необхідно зробити", - додав він.

Керівництво Держстату розглядає три сценарії перепису населення: класична, опитування і комбінована.

"Мені більше імпонує комбінований", - поділився він, пояснивши, що мова йде про максимальному використанні електронних носіїв, із максимальним використанням цифрових технологій, але в той же час з дворовим обходом, з реальними речами.

"Але навіть суто цифрова перепис - це дуже великі кошти", - заявив чиновник.

Нагадаємо, Кабінет міністрів заклав в держбюджет-2020 більше 3,4 млрд грн на загальнонаціональний перепис населення. Проте пізніше повідомлялося, що на перепис населення витратять 1,4 млрд грн.

Остання всеукраїнський перепис відбувся в 2001 р. Населення України складало 48 млн 457 тис. З тих пір перепис постійно переносили. 

Источник материала
loader
loader