САП оскаржить рішення суду щодо відмови арештовувати Микитася
САП оскаржить рішення суду щодо відмови арештовувати Микитася

САП оскаржить рішення суду щодо відмови арештовувати Микитася

КИЇВ. 21 квітня УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить рішення Вищого антикорупційного суду щодо відмови у застосуванні до експрезидента “Укрбуду” Максима Микитася запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить до Апеляційної палати рішення слідчого судді Вищого антикорупційного суду, яким відмовлено в застосуванні до підозрюваного у справі заволодіння квартирами Нацгвардії, а саме колишньому Народному депутату, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 3 квітня Антикорупційний суд частково задовольнив клопотанням прокурора САП та у зв'язку з порушенням процесуальних обов'язків із заставодавця - з екснардепа в дохід держави стягнуто 80 млн гривень. В той же час слідчий суддя постановив застосувати до підозрюваного новий запобіжний захід - у вигляді застави у розмірі 100 млн гривень із покладенням відповідних обов'язків.

"За рішенням суду підозрюваний протягом п'яти днів мав внести всю суму застави. Однак рішення суду колишній народний обранець так і не виконав. Зважаючи на це, прокурор САП звернувся до суду з вимогою застосувати до підозрюваного більш суворий запобіжний захід", - зазначається в повідомленні.

Також у САП наголошують, що найближчим часом апеляційну скаргу буде скеровано до апеляційної інстанції.

Нагадаємо, 20 квітня Вищий антикорупційний суд відмовив прокурору САП у взятті під варту експрезидента “Укрбуду” Максима Микитася, якого обвинувачують у зловживаннях із квартирами для Нацгвардії.

Теги по теме
Суд Коррупция САП
Источник материала
loader
loader