Три тижні "Всеукраїнської школи онлайн": у Міносвіти розповіли, хто вчиться найсумлінніше та який урок зібрав рекордні перегляди
Три тижні "Всеукраїнської школи онлайн": у Міносвіти розповіли, хто вчиться найсумлінніше та який урок зібрав рекордні перегляди

Три тижні "Всеукраїнської школи онлайн": у Міносвіти розповіли, хто вчиться найсумлінніше та який урок зібрав рекордні перегляди

Проєкт "Всеукраїнська школа онлайн", який стартував три тижні тому через запроваджений карантин, вже випустив 545 шкільних занять, їх переглянули 7,1 млн разів на YouTube-каналі Міносвіти, а в ефірах українських телеканалів майже 12,5 млн українців.

Про це інформує пресслужба МОН.

Найпопулярніший предмет

Зазначається, що найпопулярнішим предметом "Всеукраїнської школи онлайн" залишається англійська мова. Відео, яке вийшло найпершим досі зберігає свою популярність і станом на 24 квітня воно набрало вже 95,2 тисячі переглядів.

Також глядачі цікавляться руханками, які на YouTube МОН вже сумарно набрали понад 1,4 млн переглядів.

Найстаранніші учні

Найсумліннішими учнями є 8-класники. Вони на YouTube МОН переглянули заняття 170 тисяч 299 разів. Далі за ними учні 6 класу – 151,5 тис переглядів. 

Найменше стежать за онлайн уроками 11-класники – лише 55,9 тисяч переглядів. 

У МОН пояснили, що учні часто переглядають уроки для свого класу, не заходячи безпосередньо на список відтворення, а переходячи одразу на відео зі стартової сторінки.

Нижча активність учнів 11 класі, як зазначається, може пояснюватись тим, що вони мають значно більше ресурсів для дистанційного навчання та онлайн-підготовки до ЗНО, на якому вони найбільш сконцентровані.

Які гаджети використовують для перегляду

Крім того, аналітика свідчить, що 51% глядачів дивиться уроки з мобільного телефону. Водночас, 39,1% учнів вчаться з комп’ютерів і лише 5,5% з планшетів. 

Нагадаємо, 6 квітня на 11 телеканалах України на період карантину для школярів розпочалися уроки онлайн. Над телеформатом працювали майже півсотні педагогів. У записі уроків участь взяли й українські зірки, аби викладачам було легше працювати з аудиторією. 

Відео “Всеукраїнська школа онлайн”: Людмила Барбір та Руслан Сенічкін відвідали один з уроків

Уже другий тиждень на одинадцяти телеканалах України транслюється освітній проект “Всеукраїнська школа онлайн”. 40 викладачів в ефірі проводять уроки для 5-11 класів. У ролі учнів на одному побували Людмила Барбір та Руслан Сенічкін. Який предмет дістався ведучим "Сніданку" та які оцінки вони отримали — відстежив наш черговий по класу Артем Івченко.   

“Всеукраїнська школа онлайн”: Людмила Барбір та Руслан Сенічкін відвідали один з уроків
Источник материала
loader
loader