12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Хмельницькбленерго" у 2019 році збільшило прибуток вдвічі та виплатить державі близько 30 мільйонів гривень дивідендів
"Хмельницькбленерго" у 2019 році збільшило прибуток вдвічі та виплатить державі близько 30 мільйонів гривень дивідендів

"Хмельницькбленерго" у 2019 році збільшило прибуток вдвічі та виплатить державі близько 30 мільйонів гривень дивідендів

Збільшення прибутку вдалося досягти, зокрема, завдяки підвищенню ефективності операційної діяльності.
фото УНІАН

Публічне акціонерне товариство (ПАТ) «Хмельницькобленерго», 70% акцій якого належить державі, за результатами господарської діяльності у 2019 році збільшило прибуток у 2 рази – до 85,7 мільйона гривень у порівнянні з 42,80 мільйонами гривень у 2018 році.

Про це повідомила прес-служба ПАТ, посилаючись на виконуючого обов'язки генерального директора Олега Козачука.

За його словами, він буде пропонувати акціонерам – на чергових зборах акціонерів товариства, що відбудуться 30 квітня 2020 року, спрямувати 30 мільйонів гривень на виплату дивідендів на державну частку.

За оцінками експертів, такі показники за прогнозами є найвищим серед операторів системи розподілу електричної енергії (із держчасткою).

Відповідно до заяви Козачука, збільшення прибутку ПАТ «Хмельницькбленерго» вдалося досягти за рахунок підвищення ефективності операційної діяльності, постійному 100% виконанню інвестиційних програм (з модернізації обладнання та мереж), оптимізації  та автоматизації бізнес-процесів, в т.ч. процесів управління персоналом,  забезпеченню якісного обліку електроенергії (встановлення електронних лічильників із диференційованим обліком), а також внаслідок впровадження конкурентної системи закупівель на підприємстві.

«Пріоритети менеджменту компанії – це розвиток енергетичної галузі та економіки країни в цілому, побудова чесних та прозорих взаємовідносин з усіма суб’єктами ринку електроенергії та зацікавленими сторонами. В тому числі з 3,5 тисячі співробітниками компанії та споживачами електроенергії» –  підкреслив Козачук.

Довідка. ПАТ «Хмельницькобленерго» – державна енергопостачальна компанія – 70% акцій підприємства належить державі, інші 30% – приватним юридичним особам та фізичним особам. ПАТ «Хмельницькобленерго» забезпечує передачу та постачання електроенергії в Хмельницькій області. Компанія має частку у близько 80%  на ринку електроенергії в регіоні. Компанія обслуговує 550 310 побутових споживачів та 20 170 комерційних і промислових клієнтів. Населення, промислові та інші комерційні підприємства – основні клієнти, продаж яким становить 42%, 13% та 11%, відповідно.

Встановлена трансформаційна потужність – 3 341 МВ-А (7 522 підстанцій). ПАТ «Хмельницькобленерго» володіє 33 000 км повітряних ліній та 1 500 км кабельних ліній електропередачі. Компанія налічує 3 560 працівників.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны