Карантин на Кіпрі. Депутат від "Слуги народу" каже, що не повертався через симптоми коронавірусу
Карантин на Кіпрі. Депутат від "Слуги народу" каже, що не повертався через симптоми коронавірусу

Карантин на Кіпрі. Депутат від "Слуги народу" каже, що не повертався через симптоми коронавірусу

Народний депутат від партії "Слуга народу" Андрій Холодов, який виїхав до Кіпру напередодні закриття кордонів, каже, що мав симптоми коронавірусної інфекцію COVID-19 і саме через це досі не повернувся до України.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Він розповів, що прилетів з Києва на Кіпр 15 березня, бо наступного дня в його маленького сина там мала бути операція. Він планував повернутися відразу після цього, 17 березня. У нього був квиток, але рейс скасували.

Водночас Холодов зазначив, що Раді сидить поруч з депутатами Русланом Горбенко і Володимиром Ватрас, які одними з перших отримали позитивні тести на новий коронавірус.

"Мій стан різко погіршився, і я почав підозрювати, що заразився коронавірусів. У мене були всі симптоми COVID-19, про які попереджають медики: висока температура, лихоманка, кашель, задишка. Тричі, починаючи з 19 березня, до мене додому викликали лікарів", - заявив депутат.

Втім тест на Кіпрі йому не зробили, бо людей з симптомами коронавірусу не пускали навіть у будівлі лікарень, стверджує Холодов. Він додає, що лікарі зобов'язали його самоізолюватись і в письмовій формі заборонили поїздки.

"На 20 березня було заплановано евакуаційний рейс до Києва. Я вирішив не пробувати вилетіти 20 березня, щоб не порушувати заборону лікарів на переміщення і не наражати на небезпеку зараження сотні громадян України в літаку. І я вважаю, що це було правильним рішенням", - розповів він.

Тож, каже Холодов, він опинився заблокованим за межами України, без фізичної можливості повернутися до Києва, та ще й з підозрами на COVID-19.

Він повідомив, що сьогодні, 30 квітня, буде перший за довгий час рейс Ларнака-Київ, яким він збирається прилетіти.

КАК Я ПЕРЕНЕС КОРОНАВИРУС Сразу скажу, Президент и глава фракции СН, многие коллеги были в курсе ситуации и морально...

Опубліковано Андрієм Холодовим Середа, 29 квітня 2020 р.

Раніше "Схеми: корупція в деталях" повідомили, що Холодов виїхав до Кіпру напередодні закриття кордонів, відтоді не повертався до України й пропустив п'ять засідань у Раді. За даними журналістів, на Кіпрі депутат Холодов із дружиною мають у власності маєток поблизу узбережжя у місті Лімасол.

Источник материала
loader
loader