Замах на українського розвідника: двох громадян РФ засудили до тюремних термінів
Замах на українського розвідника: двох громадян РФ засудили до тюремних термінів

Замах на українського розвідника: двох громадян РФ засудили до тюремних термінів

Голосіївський райсуд Києва визнав винними двох громадян Росії, які рік тому намагались вбити українського розвідника. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Росіян засудили за замах на вчинення терористичного акту, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами, а також використання підроблених документів. Їм призначено покарання у вигляді 7 та 8 років позбавлення волі.

4 квітня 2019 року засуджені, виконуючи завдання спецслужб країни-агресора,здійснили спробу закластипід припаркований автомобіль співробітника української розвідки вибуховий пристрій. Проте вибухівка здетонувала в момент встановлення. Встановлено, що один з виконавців злочину раніше проходив службу в особистій охороні голови Республіки Інгушетія, що входить до складу РФ, а також обіймав посаду заступника керівника його адміністрації.

"Вчиненню замаху на теракт передувала ретельна та багатомісячна  підготовка, яка, зокрема, включала використання підроблених паспортів і водійських посвідчень громадян Киргизької Республіки, слідкування за можливими місцями перебування та маршрутами пересування потерпілого, виготовлення саморобного вибухового пристрою, придбання вогнепальної зброї і боєприпасів", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, під час невдалого встановлення вибухівки сам терорист отримав численні поранення. У грудні минулого року видання The Insider розповіло, що ймовірний виконувач теракту – Олексій Комарічев, 1978 року народження, який служив у Федеральній службі РФ з контролю за обігом наркотиків. Його упіймали на хабарі та призначили тюремний термін і величезний штраф у понад три чверті мільйона доларів, а щоб уникнути покарання запропонували виконувати спецзавдання. Зазначається, що Росія не рідко таким чином вербує кримінальників, які можуть виконувати завдання спецслужб на територіях інших держав.

У телефоні Комарічева слідчі знайшли інформацію про ще одного громадянина, який перебував в Україні з підробленим паспортом Киргизстану – колишнього спецпризначенця Дагестану та ексзаступника голови адміністрації Інгушетії Тимура Дзортова. Згідно з його свідченнями, його, як і Комарічева, було завербовано російською розвідкою 2017 року. Він пройшов кілька тренінгів з поводження зі зброєю, саботажу та виготовлення вибухівки. Обидва "киргизи" мали вбити офіцерів військової контррозвідки.

Відео Вибух автівки у Києві міг бути замахом на офіцера українських спецслужб

Минулої ночі в Голосіївському районі столиці невідомий намагався встановити вибуховий пристрій на машину. Однак той здетонував завчасно. Як наслідок, диверсант отримав численні травми. Про те, що автівка належала українському офіцеру, який брав участь в ООС, повідомив журналіст Юрій Бутусов.    

Вибух автівки у Києві міг бути замахом на офіцера українських спецслужб
Источник материала
loader
loader