Італія виходить з жорсткої фази карантину
Італія виходить з жорсткої фази карантину

Італія виходить з жорсткої фази карантину

З сьогоднішнього дня Італія виходить з жорсткої фази карантину. Про це повідомляє агентство ANSA.

Повідомляється, що з 4 травня 4,4 мільйона італійців повертаються на роботу після першого ослаблення карантину. В країні відновлюється робота виробництв, будівельних компаній. Також італійцям дозволено пересуватися по регіонах для відвідування родичів.

В теж час зустрічі з рідними можуть відбуватися при дотриманні заходів індивідуального захисту – наявність масок і дотримання дистанції. Жителям регіонів не можна пересуватися в інші муніципалітети, робочі поїздки дозволені.

"Але вже дозволено пересування по регіону, по області, і тому вчора вже багато людей ходили на прогулянки. Прогулянки дозволили, бігати, займатися спортом, ресторани і бари будуть відкриті аж після 18-го травня, буде введений ще один закон, яким будуть вже визначені конкретні дати відкриття ресторанів, барів та перукарень так само, перукарні ще закриті", - розповіла Жанна Хімуля - українка, яка живе в Італії, в ефірі телеканалу "112 Україна".

Зазначимо, що в Італії відкрилися бари і ресторани для обслуговування на винос. Вживати їжу дозволяється тільки вдома або в офісі.

За словами мешканки Генуя, люди дотримуються правил, так як в містах жорсткий контроль. Дотримання карантину на вулицях контролює поліція.

"Крок вліво, крок вправо - штраф. Повинні дотримуватися цих правил, бо інакше штрафують, і постійно скрізь є міліція, яка контролює, дрони, вертольоти, які літають, контролюють, тому розслаблятися - звичайно, ще немає такого розслаблення", - додала вона.

Раніше повідомлялося, що в Італії зафіксували найменшу кількість смертей від коронавірусу Covid-19 за останній місяць: 174 людини. 

Теги по теме
пандемия Карантин
Источник материала
loader
loader