У Мінекономіки повідомляють, що ціни на більшість продуктів почали знижуватися
У Мінекономіки повідомляють, що ціни на більшість продуктів почали знижуватися

У Мінекономіки повідомляють, що ціни на більшість продуктів почали знижуватися

Дефіциту продуктів харчування в Україні немає, а зростання цін не зафіксовано.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, пише "Інтерфакс".

"Щодо цін, то були коливання наприкінці березня. Як тільки ми почали моніторинг від 1 квітня, зростання цін у більшості товарних груп не відбувається, навпаки, йде зниження", - розповів очільник міністерства. 

За словами Петрашка, Україна досягла планового показника щодо експорту пшениці. Крім того, запасів цих злакових на складах у півтора рази більше, ніж торік.

Міністр також наголосив на тому, що питання обсягів поставки кукурудзи залишається відкритим. "Ми моніторимо ситуацію. Вона під повним контролем. У нас не буде ні дефіциту хліба, ні кормів для тварин", -  каже Ігор Петрашко.

Як повідомлялося, від 15 квітня на період надзвичайної ситуації в Україні уряд запроваджуєдержавне регулювання цін на соціальні продукти, лікарські засоби та медичні вироби. Під державне регулювання підпадають такі продукти: гречка, цукор, борошно пшеничне вищого ґатунку, вітчизняні макарони, молоко 2,5% в плівці, житньо-пшеничний хліб, курячі яйця першої категорії, курка в тушці, вершкове масло 72,5% та мінеральна вода без газу. 

Відео Держава регулюватиме ціни на найпопулярніші продукти під час карантину

Більше не стрибатимуть. Ціни під час карантину регулюватиме держава. Йдеться про 10 найпопулярніших продуктів, два десятки засобів індивідуального захисту та ліки. Усі супермаркети та магазини зобов’яжуть завчасно повідомити коли і на що вони збираються підвищити ціну.  

Держава регулюватиме ціни на найпопулярніші продукти під час карантину
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader