У Львівській області туристичний сезон планують розпочати у червні
У Львівській області туристичний сезон планують розпочати у червні

У Львівській області туристичний сезон планують розпочати у червні

У Львівській області планують розвивати внутрішній туристичний сезон, а через пандемію коронавірусу більшість людей відпочиватимуть в межах своєї країни. Допомогти туристичній галузі вийти з кризи та підготуватися до можливого збільшення внутрішнього туристичного потоку.  Такі завдання перед управлінням туризму та курортів та перед собою особисто ставить заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Про це він сказав під час відвідування національного природного парку "Сколівські Бескиди".

“Ми вже розробляємо стратегію виходу з кризи туристичної галузі Львівщини. Маємо травень для того, щоб зробити все максимально можливе: допомогти скооперуватися та вийти з кризи туристичному бізнесу, підтягнути якість туристичної інфраструктури в області, подумати над всіма доступними варіантами і впровадити всі безпекові заходи у закладах харчування та тимчасового перебування туристів. Першого червня туристичний сезон має стартувати. Кожна криза - це шанс вирости, зробити досі неможливе, придумати щось нове. Сьогодні дуже важливо зосередитися на еко- та агротуризмі, оздоровчому напрямі відпочинку, а також мандрах для родин. Львівщина має всі передумови, щоб надати якісні та безпечні послуги для туристів”, - розповідає Юрій Холод.

У НПП "Сколівські Бескиди", який охоплює 35 684 гектарів лісів, лук та гір Прикарпаття і Карпат, вже розроблено 144 км шляхів активного туризму та екологічних стежок. Зокрема, 8 екостежок протяжністю 29 км та 115 км – 13 шляхів активного туризму.

Також, за словами в.о. директора нацпарку Василя Приндака, за півтора місяці у Сколе також має з’явитися новий інформаційно-екологічний центр з автостоянкою. 

“Цей центр стане стартовою точкою еколого-пізнавального маршруту на гору Парашка та екостежки "До Альтани". Тут можна буде залишити авто та отримати інформацію про екостежки та маршрути всього НПП “Сколівські Бескиди”. Будівництво цього нового інформаційного центру передбачає проєкт "Розвиток сталого туризму на природоохоронних територіях", а фінансується він в межах транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Бюджет проєкту 18 790 євро. 10% (1879 євро) з них - дофінансовують з обласного бюджету”.

Нагадаємо, у Рівненській області планують розвивати екологічний внутрішній туризм. 

 

Источник материала
loader
loader