Антимонопольний комітет відкриє справу проти "Епіцентра" і "Нової лінії"
Антимонопольний комітет відкриє справу проти "Епіцентра" і "Нової лінії"

Антимонопольний комітет відкриє справу проти "Епіцентра" і "Нової лінії"

Антимонопольний комітет (АМКУ) після отримання копій протоколів поліції щодо торгівлі забороненими товарами під час карантину у мережах "Епіцентр" та "Нова лінія" відкриє проти них справу. Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький, передає "Економічна правда".

"Обурення громадян з приводу роботи деяких мереж під час карантину природнє. Ми всі хочемо справедливості. А з точки зору антимонопольного законодавства робота "Епіцентру" та "Нової лінії" під час карантину є отриманням неправомірної переваги над конкурентами", - підкреслив Хмельницький.

Зазначається, що недотримання обмежувальних заходів могли поставити ці магазини у більш вигідне становище відносно інших.

В АМКУ додали, що Нацполіція склала протоколи за ст. 44-3 КУпАП, які зафіксували факти торгівлі забороненими товарами в період карантину.

"Найближчими днями чекаємо копії протоколів на порушників від Нацполіції. Після їх отримання відкриваємо справу. У випадку, якщо дослідження Київського ТВ АМКУ підтвердить факти порушення конкурентного законодавства компаніями "Епіцентр", "Нова лінія" або будь-якими іншими порушниками, на них буде накладено штраф у розмірі до 5% від доходу за 2019 рік", - заявив Хмельницький.

За його словами, схожа ситуація зафіксована і з окремими відомими київськими ресторанами.

"Збираємо матеріали й зважуємо можливості правозастосування. І перевіримо будь-які інші компанії, якщо матимемо підстави вважати, що вони вчинили аналогічні порушення", - додали в АМКУ.

У той же час у ТОВ "Епіцентр К" зазначили, що до них не надходило запитів про надання інформації від АМКУ.

У разі надходження офіційних запитів, ТОВ "Епіцентр К" готове співпрацювати з АМКУ та всіма його територіальними відділеннями та сприяти об‘єктивному дослідженню стану конкуренції на ринку торгівлі непродовольчими товарами.

Компанія підкреслює, що не вчиняла жодних порушень конкуренції на ринку торгівлі непродовольчими товарами та працює у повній відповідності до законодавства України та з дотримання всіх актів Кабінету міністрів.

"Вважаємо, що чесна та прозора конкуренція на ринку непродовольчих товарів — запорука своєчасного постачання якісних товарів населенню. Окрім того, "Епіцентр" є мережею збуту товарів для багатьох компаній — представників малого та середнього бізнесу, які мають власне виробництво та магазини, але паралельно реалізовують свій товар також й в нашій мережі", - зазначили у компанії.

Раніше глава МВС Арсен Аваков повідомив, що від початку карантину поліція склала 10 тис. 303 протоколи про порушення карантинних норм. Також складено 29 адмінпротоколів проти "Епіцентру".

Теги по теме
АМКУ
Источник материала
loader
loader