Кернес хоче достроково запустити метро - Шмигаль "не бере слухавку"
Кернес хоче достроково запустити метро - Шмигаль "не бере слухавку"

Кернес хоче достроково запустити метро - Шмигаль "не бере слухавку"

Мер Харкова Геннадій Кернес всупереч постанові Кабміну про обмеження роботи метрополітену на час карантину, запровадженого через поширення коронавірусу, збирається відновити роботу підземки 12 травня.

Про це він заявив у коментарі виданню "Страна".

"12 травня ми хочемо запускати метро в Харкові. У жодній країні світу не закрили метро. Навіть в Італії та Іспанії працювало метро. В Кабміні цього не розуміють. Вони вважають, що це розсадник коронавірусу. Але це не так, тому що в підземці працюють потужні витяжки. Це зручний вид транспорту і найдоступніший. Метро має їздити. У всьому іншому будемо синхронізуватися з наказами уряду", - сказав очільник міста.

За словами Кернеса, до вагонів готові пускати лімітовану кількість осіб, щоб не було товкучки.

"Уряд діє нерозумно до критичної інфраструктури міст. Ми хочемо донести це до прем'єр-міністра, але я не можу до нього додзвонитися. Уже тиждень. Слухавку не бере. Я хочу домогтися, щоби з нами по-серйозному поговорили на тему пасажирських перевезень. Мене дуже хвилює Харківське метро. Метрополітен є всього в трьох містах України, включаючи Харків. Перевозить 2 млн осіб", - наголосив мер Харкова.

Окрім цього Кернес звинуватив прем’єр-міністра Шмигаля у завданні величезних збитків через закриття метро на карантин.

"Якщо Кабмін не дозволить запустити метро зараз і не компенсує нам збитки від замороженого метрополітену, то треба, щоб люди знали, хто в цьому винен. А винен Шмигаль. Збитки - сотні мільйонів. Це величезний інфраструктурний об'єкт, який не можна зупиняти, поїзди повинні їздити, інакше вони простоюють та іржавіють", - резюмував він.

Зазначимо, раніше прем’єр-міністр розповів, коли в Україні запрацює метро і про етапи його запуску. 

Нагадаємо, від 11 березня на всій території України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Однак вже від 11 травня має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Після цього про виявлення коронавірусупочали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Источник материала
loader
loader