Уряд відновив роботу двох пунктів пропуску для вантажних перевезень
Уряд відновив роботу двох пунктів пропуску для вантажних перевезень

Уряд відновив роботу двох пунктів пропуску для вантажних перевезень

Вантажні перевезення через пункт пропуску "Рава-Руська" та "Скадовський морський торговельний порт" після запровадження обмежувальних заходів у зв'язку з пандемією нового коронавірусу COVID-19 відновлюються. Їхню роботу дозволив Кабінет міністрів України під час засідання 6 травня,

 Про це йдеться на сайті уряду.

У Кабміні пояснили, що відновлення роботи "Скадовського морського торговельного порту" є вкрай важливим для збільшення вантажопотоку та забезпечення існуючого попиту.

"Технологічні особливості перевантаження та оформлення вантажів у морських портах України не передбачають тісного контакту між людьми, тому доцільно відновити цю роботу", - підкреслив Владислав Криклій.

Також зазначається, що поновлення роботи пункту пропуску "Рава-Руська" на польському кордоні зменшить черги вантажівок на кордоні, що важливо в умовах поширення COVID-19, а також забезпечить здійснення міжнародної торгівлі.

"Відновлено роботу пунктів пропуску для морського сполучення у "Скадовському порту" та для автомобільного сполучення “Рава Руська”. Це дозволить збільшити вантажопотоки та забезпечити стабільну міжнародну торгівлю", - пркооментував Криклій у Telegram.

Нагадаємо, від 11 березня на всій території України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Однак вже від 11 травня має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Після цього про виявлення коронавірусупочали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader