Як літаки сумують у Борисполі та чекають кінця карантину: зворушливе відео з дрона
Як літаки сумують у Борисполі та чекають кінця карантину: зворушливе відео з дрона

Як літаки сумують у Борисполі та чекають кінця карантину: зворушливе відео з дрона

Зйомка з дронів в зоні аеропортів заборонена, але в "Борисполі" пройшли складну процедуру узгоджень та отримання дозволів, щоб показати українцям, як зараз виглядають літаки в очікуванні кінця пандемії.

На сторінці у фейсбуці аеропорту "Бориспіль" 6 травня з'явилося відео, де зображені десятки літаків, які без руху стоять біля терміналів та чекають на завершення пандемії.

У відео можна побачити літаки МАУ, Windrose, Azur Air Ukraine, SkyUp тощо. Сам же допис у соцмережі супроводили лише одним словом: "Чекаємо".

Додамо, що у зоні аеропорту польоти дронів заборонені, адже небезпечні для літаків та їхніх пасажирів й екіпажів. Ба більше, у програмне забезпечення безпілотників занесено координати летовищ, тож навіть автоматика не дозволить пристрою залетіти на їхню територію.

Бориспіль
Аеропорт "Бориспіль", квітень 2020 / Фото "Борисполя"

Але в аеропорті "Бориспіль" доклали зусиль, аби пройти процедуру внутрішніх узгоджень, отримання дозволів від Державіаслужби й "Украероруху", а потім ще й координації з виробником дронів, який тимчасово скасував блокування на польоти над летовищем.

Аеропорт
"Бориспіль" та літаки, що очікують на кінець пандемії / Фото аеропорту

Зрештою, в "Борисполі" провели зйомку – хоча обмеження у висоті до 100 метрів повинні були дотримуватися, а під час польотів спілкуватися з диспетчерами управління польотами, як це роблять справжні авіалайнери.

Карантин і авіація в Україні: коротко

  • Карантин на всій території України через пандемію коронавірусу запровадили 12 березня. Його кілька разів продовжували, наразі кінцева дата – 22 травня.
  • З 17 березня в Україні обмежили міжнародне пасажирське авіа-, залізничне та автобусне сполучення. А 27 березня країна повністю закрила кордони для пасажирських перевезень.
  • Уряд розробив план з п'яти етапів виходу з карантину. Але щодо відкриття кордонів та роботи аеропортів – інформації там немає.
  • Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявляв, що уряд працює над відновлення авіасполучення. Але наразі мовиться лише про внутрішні польоти
Теги по теме
Новости Украины авиация Олесь Друкач
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader