Екс-керівників ДПС підозрюють у "кришуванні" конвертцентрів, - СБУ
Екс-керівників ДПС підозрюють у "кришуванні" конвертцентрів, - СБУ

Екс-керівників ДПС підозрюють у "кришуванні" конвертцентрів, - СБУ

Колишнє керівництво Державної податкової служби підозрюють в організації незаконних оборудок. До них могли бути причетні керівники територіальних управлінь ДПС. Вони могли організувати механізм з незаконного формування податкового кредиту на мільярди гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Протягом 2019-2020 років чиновники працювали у змові з організаторами транзитно-конвертаційних груп та створили схему з незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість. 

"Крім того встановлено факти несанкціонованого втручання у роботу електронних баз даних податкової у тому числі шляхом внесення змін до алгоритму автоматичної перевірки податкових накладних в Єдиному реєстрі низки суб’єктів господарської діяльності (СГД) із ознаками "ризиковості" (фіктивності). Ці дії призводили до штучного формування сум податкового кредиту з ПДВ, який потім відображався нібито як для СГД реального сектору економіки. Дії посадовців призвели до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, а також легалізації коштів, одержаних протиправним шляхом", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели понад 100 обшуків у різних регіонах України, у тому числі у колишнього керівника Державної податкової служби. Банківські рахунки причетних до злочину заблокували.

Теги по теме
СБУ
Источник материала
loader
loader